“Hatipoğlu” Çok Yakışacak! - Eskişehir Haber

Sezgin Kocabay

Sezgin Kocabay
Sezgin Kocabay

“Hatipoğlu” Çok Yakışacak!

“Hatipoğlu” Çok Yakışacak!
Yayınlama: 10 Ocak 2024 Çarşamba - 2.175
A+
A-

Eskişehir için tam umutları kaybetmişken ister tevafuk deyin, ister büyük bir aklın ürünü deyin birden bire tüm şehrin siyaseti yeniden yazıldı.

Yerel siyaset içinde ideallerini tüm Eskişehir’e yansıtmayı düşünen İdris Nebi Hatipoğlu İyi partiden milletvekili olarak ilk adımını attı. Ancak iyi partinin çelişkili siyaseti ve vizyon eksikliğinin de katkısı ile bir çaba içine giren Hatipoğlu, belki de akılların üstünde bir strateji ile özellikle AK Parti yerel siyasi statükosu içinde asla yer bulamayacağı bir alana girmeyi başararak tüm yerel planları yerle yeksan etti.

Bu hamleyle, siyasi çevrelerin korkulu rüyası haline gelen Hatipoğlu, tüm iç ve dış baskı ve yıldırmalar, karalama kampanyalarına rağmen; sokaktan büyük destek alınca birçok aktör kendisini destekleyerek süreci engellemekten vazgeçti.

Yeni bir Hasan POLATKAN geliyor..

İyi Partiden istifa ettiği gün gerek iyi parti ve gerekse diğer birçok siyasi parti tabanı ve sivil toplum örgütleri ile halktan katkısız, riyasız ve karşılıksız sevgi ve destek Hatipoğlu’nu belki de en çok motive eden gerekçe oldu…

…ve gönüllerde adaylığı kesinleşmiştir.. sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına kalmıştı..

Resmi olarak adaylığı açıklandığında tren garına akın edenlerin çoğunluğu sosyal medya üzerinden haberdar olan Eskişehirlilerdi.. Gar Düğün Salonunda kendisin karşılamaya gelen birçok partili seçmen kadar, partisiz halk kitlesinin, her görüş ve düşünceye sahip katılımcıların gönülden alkışlamaları, samimiyetleri kürsüye çıkan Hatipoğlu’nun konuşmasının da içeriğini gösteriyordur.

Adeta bağımsız bir aday edası ile herkese kapısını açtığını, Eskişehir için çalışacağı sözünü yeniledi.

Efendiler!..  Hatipoğlu Eskişehir’e neler yapabilir ki? Diyenler; şöyle iki kelamımı bir okusunlar! Hak vermeyen varsa oy da vermesin..!

“yaşanılabilir şehir” yalanı ile 20 yıldır Eskişehir’i modern bir Afrika ülkesine çeviren Büyükerşen’in tek farkı Afrika’da sular beyaz bidonlarla, Eskişehir’de ise su şeffaf bidonlarla taşınıyor olması değil mi?

Mozambik’te şebeke suyu içilirken, Eskişehir’de musluktan suların sağlık için yüksek klorla adeta “zehire dönüştüğünü” söylemeyen var mı?

Türkiye’nin en PAHALI suyunu içerken utanmayan, sıkılmayanlar; bir konser,  iki bale, bir senfoniye halkın milyonlarını harcamaktan çekinmediklerini bilmeyen var mi?

Yatay mimarı diyerek rant alanlarına 21 kat, vatandaşa 2,5 katı reva görenleri unutanınız var mı?

Yerin altında su var! algısıyla tramvay hat güzergahı ile esnafı müşterisiz bırakıp, şehrin trafiğinin anasını ağlatanların “tüp geçitle kıtaları bağlayan” zihniyete 100 yıl mesafede olduklarını göremeyen var mı?

Aman ha “az olsun benim olsun” mantığı ile Eskişehir in güya demografik yapısını koruduğunu söyleyen “üst akıldın” haberi olmayanınız var mı?

Neredeyse mahalle aralarına girip sokakları “paralı parka”  çevrildiğinden şikâyetçi olmayanınız var mı?

Allah aşkına bu tabloyu bir kişiye ya da bir partiye mal etmek büyük haksızlık olmaz mı? Hırsızın hiç mi kabahati yok! demiş; Nasreddin Hoca!

Eskişehir’i heykel, park siyasetine mahkûm edenler; her seçimde abuk sabuk hesaplarla yerel seçimlerin “gol pasını” veren diğer siyasi partiler olmadı mı? Vizyonsuz, amaçsız reklamdan öteye gitmeyen sivil toplum örgütlerinin kabahati yok muydu? Senin kız, benim oğlan! İçin, Eskişehir’i feda edenlerin kusuru yok muydu?

Şimdi herkes şapkasını önüne alıp şöyle bir vicdanı ile hesaplaşsın..

Hatipoğlu Eskişehir için bir fırsattır!

Hatipoğlu Eskişehir için bir şanstır!

Hatipoğlu Eskişehirspor için “11 kıllı bacaktan öte” bir “BABA” dır..

 Hatipoğlu Eskişehir için kabul edilmiş “dua” dır..

Hatipoğlu partiler üstü bir “değer”dir..

Hatipoğlu çok yakışacak! hem de çok!

Daha çok yakışacak olan, kaybetmeyi göze alabilecek, Büyükerşen dahil bir adayı olan varsa! Hodri Meydan!





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024