Ayşe Hanım Şehri Ranta Teslim etmeyecekmiş (!) - Eskişehir Haber

Konuk Yazar

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Ayşe Hanım Şehri Ranta Teslim etmeyecekmiş (!)

Ayşe Hanım Şehri Ranta Teslim etmeyecekmiş (!)
Yayınlama: 18 Şubat 2024 Pazar - 2.262
A+
A-

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, yıllarca Belediye’nin 1 numaralı bürokratı olarak durdu.Aday yapılınca birden aklına Spor Köyü yapmak geldi. Spor Köyü yapacağını söylediği yerde 2019 yılında nasıl fırıldaklıklar çevrilmiş, 3 Mart 2021 tarihli kaleme aldığım köşe yazımı tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.Keyifli Okumalar

IKEA/MIKEA Eskişehir’de CHP’li belediye elitlerinin hukuk tanımamazlıkları, fütursuz, nobran ve şımarık davranışları bizde bağımlılık yaptı. Belediyede seçilmişler ve hampadan sınavsız torpille devlet büyüğü yapılan elitlerin maşallahları var. Bizi bağımlı yaptıkları eylemlerinden hiç mahrum bırakmıyorlar. Her hafta bir rezalet. Yeni kanunsuzluklarını ‘Özgür basın susturulamaz’ tayfası, ‘özgürün basını’, eski halkın kurtuluşcuları ve rakı-balıkçılardan oluşan Bravda’da (Belediye Resmi Ajansı) göremeyeceksiniz. Tam tersine bu haftamızın kanunsuzluğunu nasıl manüpüle edeceklerini hep beraber görüp yaşayacağız.

BüyükşehiBelediyesi’nin  eski otobüs bakım merkezini bilmiyor olabilirsiniz. Yer mevcut emniyet müdürlüğünün karşısında, çevre yolu üzerinde yeni yapılmış bembeyaz binaların olduğu alan… Burası 22.000 metrekarelik ve kent merkezinde bulunan devasa bir alan. Siz 22 dönüm olarak kabul edin.

Kent merkezindeki devasa alan Karayolları Genel Müdürlüğüne ait. Karayolları söz konusu yeri 2013’teki Büyükşehir yasasına göre Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ediyor. Ancak tapuya da şerh düşüyor: “Büyükşehir Belediyesi 22 dönümü sadece ve sadece KAMU HİZMET ALANI ve YEŞİL ALAN (BAHÇE) olarak kullanabilir.”

BÜYÜKŞEHİR KAÇAK İNŞAATA BAŞLIYOR

2019 senesinde Büyükşehir Belediyesi inşaat çalışmalarına başlayarak arazi üzerine yeni yapılar yapmaya başlıyor. Bu binaların mahiyetini kimse bilmiyor derken birileri biliyormuş ki enteresan şekilde o bölgede konut fiyatlarında olağan dışı artışlar yaşanıyor. Belli ki o binaların ne olacağını bilenler, mal topluyormuş!

Tabii ki her şeyini davul çalarak yapan Büyükşehir Belediyesi’nin ssiz sedasız inşaat yapması dikkat çeker. Büyükşehir belediyesinin 2019 Kasım ayında yapılan Meclis toplantısında AK Parti adına Murat Özcan soru önergesi verir.

Soru önergesinde malum arsa üzerinde yeni yapılaşmanın mahiyeti sorar. Büyükşehir belediye başkanı “Yeni yapı değil tadilat yapıyoruz” cevabını verir. Murat Özcan, Yılmaz Hoca’ya yapılaşma nedeninin arazinin ve binaların bazı büyük firmalara kiralanacağı için mi yapıldığı sorulunca Yılmaz Hoca: “Tekliflere açığız” cevabını verir.

YEŞİL ALAN TİCARİ BÖLGEYE ÇEVRİLİR

Murat Özcan ve arkadaşlarının soru önergesi, işe çomak sokmuştur. İşin yasal tarafı topaldır ve düzeltilmesi gerekiyordur. Bunun üzerine 2019 Aralık Ayı Meclis toplantısında apar topar “İmar Planından Belediye Hizmet Alanı ve Bahçe” olarak geçen alan Cumhuriyet Halk Partili üyelerin oyu ile ticaret alanına çevrilir.

  • Özetle iddia edilen önce x firma ile anlaşılıyor, mesela IKEA veya Migros 5M gibi… Karayollarının Büyükşehir Belediyesine Kamu hizmet ve yeşil alan olarak kullanması için tahsis edilen yer üzerine x firmasına uygun kaçak bina yapıyorlar. Siz ne yapıyorsunuz deyince: “Yeni değil, tadilat yapıyoruz” cevabı veriyorlar. Herkes biliyor ki o kaçak yapı tadilat değil yeni yapılaşmadır.

Tapuda şerh konularak kamu hizmet alanı ve yeşil alanı olarak tahsis edilen arazi üzerine hukuk ve kanun çiğnenerek yapılan kaçak-köçek yapıyı, İmara uygun hale getirmek için apar topar imar değişikliği yaparak ticari bölgeye çeviriyorlar. Belediyecilik açısından rezalet olan bu işlem siyaseten buram buram rant kokuyor.

Kanunsuzluğun ve rezaletin başrolde olduğu filmin sonunda şerhli olarak devredilen alan üzerinde kanuna aykırı olarak yapılan imar düzenlenmesi idare mahkeme tarafından iptal edilir.

Yılmaz Hoca yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin bu süreçte kanuna uyduğu bir noktayı söyleyebilir misiniz? Belediyeyi yönetemeyen elitlerin iş planındaki en son şıkkı, ilk önce yaptıklarının sonucu olarak doğan kamu zararı ne olacak? Kendiniz kaçak bina yaparsanız maddi ve manevi zararı karşılayabilirsiniz. Büyükşehir Belediyesinin baştan sona yaptığı yanlış işlerden dolayı oluşan kamu zararını kim karşılayacak? Maalesef Yılmaz Hoca ve elitlerinin ‘ben yaptım, oldu’ işlerinden bir tanesi daha… Çok yakında Bravda’da “Hoca engelleniyor” tantanalarını çok duyacaksınız.

Büyükşehir belediye başkanımızın icraatını, eşi üzerine kayıtlı arsa üzerine ‘Resmi Evrakta Yalan Beyanda Bulunarak’ kaçak bina yaptığı için anormal karşılamıyorum. Anormal karşıladığım, Yılmaz Hoca’nın her şey bittikten sonra meclisi, çamaşır makinesi olarak kullanması…

RANT RANT RANT

Acaba bu x firmalar ile Belediye arasında kim aracı oldu, kim Büyükşehir Belediyesinin gözünü karartarak bütün kanunları çiğnemesini motive etti? Cidden kim merak bizim ki… O kim olan, kimse kamu zararını da öder diye düşünüyorum. 3 Mart 2021

Bütün bu hukuksuz işlemlerin, hukukçu kimliği taşıyan Ayşe Ünlüce’nin genel sekreter olarak Büyükşehir Belediyenin bir numaralı bürokrat olduğu dönemde yaşandığını tekrar hatırlatıyorum. Ayşe Hanım Eskişehir’i ranta teslim etmeyecekmiş! Vallahi çok gülüyorum.





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024