Ajda Pekkan ve Eskişehir - Eskişehir Haber

Konuk Yazar

Konuk Yazar
Konuk Yazar

Ajda Pekkan ve Eskişehir

Ajda Pekkan ve Eskişehir
Yayınlama: 31 Ekim 2023 Salı - 3.139
A+
A-

Yılmaz Hoca’dan 10 yaş genç,Ahmet Ataç ile aynı yaştaki Ajda Pekkan 78 yaşında.Onu tanımayan bir yabancıya photoshoplu,makyajlı ve estetikli fotoğraflarınıgösterdiğinizde;,muhtemelen 40’lı yaşların ortalarında, çok güzel bir kadın tanımı yapacaktır.Ama estetik ve makyaj yapamadığı hayati organları 78 yaşının bütün hasarları ile yaradılışın kanununa direnemiyor.Bir gün tükenecek ve çökecek.

Eskişehir’i Ajda Pekkan’a benzetiyorum.Kentin dış dünyaya açık üç beş bölgesi bol makyaj ve üst yapı estetiği. Diğer yandan 25 yıldır ihmal edildiği için her yağmurda çöken alt yapı ve kaderine terk edilmiş perifer.   25 Yıldır Kenti yöneten CHP’li Belediyelerin Eskişehir’in geleceğine ışık tutacak.Kentin gelecek 10-20-30-50 yıl sonrası için;kentin paydaşları ile birlikte vizyon arayışı,kaygısı veya çalışmasını gördünüz mü??? Hayır…

En sevdikleri şey festival düzenlemek ve şarkıcı,türkücü işleri.Çünkü bu işler için vizyon ve çalışmak gerekmiyor.Maalesef şarkıcı,türkücü vizyonları da berbat.Odunpazarı Belediyesinin getirdiği türkücü Flash TVnin yıldızı.En meşhur şeyinin adı da “Püfüne de püf”……

Vizyonları festival ve Flash TV yıldızlarının konserleri ile kısıtlı Belediyelerden kurtulmak için önümüzde ki yerel seçimler çok önemli.

Kentin geleceğine dair vizyonu olmayan CHP’li Belediyelerin karşısında seçim kazanmak için iki mutkak şartın gerçekleşmesi gerekiyor.İlki siyasi birliktelikten öte kader birliğine dönüşen AK Parti ve MHP ittifakınında,kader birliğinin devamı için İttifakın çıkaracağı adaylar üzerinde mutlak ortak uzlaşının sağlanması gerekiyor.Çünkü bugüne kadar AK Parti adaylarının Yılmaz Hoca karşısında kaybetmesinin tek nedeni MHP tabanının Yılmaz Hoca’ya duyduğu sempatidir.Seçime Cumhur ittifakı adayları AK Parti logosu ile katılacak ancak adaylar her iki partinin de ruhunu taşımak ve temsil etmek zorunda.

İkincisi Siyaset,kendi aktörlerin de vizyon,güçlü karakter aradığı kadar heyecan ve yeni isimler arıyor.

CHP’li Belediyelerin kontrolünde ki yandaş Ö.F.D’nin basını ile özellikle İstikbal Gazetesinde kime saldırı varsa bilin ki o kişi onların menfaati için yani Belediyeleri yönetenler için tehlikeli adaydır.Tam tersi eğer Cumhur İttifakı içerisinde siyaset yapan birini destekliyorlar ise onlar için “Doğru” AK Parti ve MHP için yanlış adaydır.

Yandaşlar dolaylı olarak onları kontrol eden Belediyeyi yöneten elitler;Büyükşehir Belediye Başkanlığı için MHP’nin tam desteğini ile birlikte AK Parti içerisinde geniş bir kesimin hayır demeyeceği Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’a karşı mesafeli ve agresifler.

Celelettin Kesikbaş ismi onları çok rahatsız ediyor.İktidarı kaybedecekleri korkusunu gözlemlemek hayli eğlenceli.

Dertliler,Celalettin Kesikbaş Cumhur İttifakının adayı olur ise,daha önce AK Parti adayları için ürettikleri abuk-subuk argümanları üretemeyecekler.

İkincisi Celelettin Kesikbaş, “Kent Yönetimi” çöken Eskişehir’i ayağa kaldırabilecek eğitim,vizyon ve güçlü karaktere sahip.

Cemil Meriç “Bu memlekette sağcı-solcu, ilerici-gerici yoktur, namuslu ve namussuzlar vardır.”der. Celalettin Kesikbaş ismi hiç bir akçeli işe karışmamış namuslu bir adam.Sonuçta Ak Parti ve MHP’ye İl Başkanı değil,

Eskişehir’i tekrar ayağa kaldıracak vizyon ve karakter sahibi namuslu insanları, kenti yönetmek üzere seçeceğiz.

Ya da alt yapısı çöken,trafiği Hindistan.Yolu,sokakları,kaldırımları Pakistan düzeyindeki kentte,Yılmaz Hocamın bir 20 yıl daha kavşak düzenlemesi yapmasını bekleyeceğiz. Beklerken canımız sıkılmasın diye Kazım Kurt’un müzik festivallerinde “Boyunu görsen sarmaşık,onu gören herkes aşık püf püf püf Püfüne de püf püfü”dinleme imkanımız devam edecek.O arada Ahmet Ataç’ın tatlı hayat yaşayan yönetimini Kıbrıs,yurt dışı,Antalya seyahatlerine uğurlayabileceğiz..

Süha Muzaffer

www.haberotesi.com.tr





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024