NEREDE DOĞDUN? SİVRİHİSAR’DA, NEREDE DOYDUN? ÖNEMSİZ !!! - Eskişehir Haber

NEREDE DOĞDUN? SİVRİHİSAR’DA, NEREDE DOYDUN? ÖNEMSİZ !!!

NEREDE DOĞDUN? SİVRİHİSAR’DA, NEREDE DOYDUN? ÖNEMSİZ !!!
Yayınlama: 23 Şubat 2012 Perşembe - 8.978
A+
A-

 

 

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli Okurlarım ve Değerli Sivrihisar Sevdalıları, hepinizi saygıyla selamlarım. Bu yazımda sizlere “Doğduğun yer mi, doyduğun yer mi?” konusunu dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Sürç-i lisan edersem affola…

 

Nerelisin? SİVRİHİSAR’lı,

 

Nerede Doğdun? SİVRİHİSAR’da,

 

Nerede Doydun: Önemsiz !!!…

 

İnsan geçmişe özlem , geleceğe umut duyar. İster SİVRİHİSAR’ da doğsun büyüsün, ister hayatının bazı dönemlerinde SİVRİHİSAR’ da bulunsun, her SİVRİHİSAR’ lı böyle bir özlemi duyar.

 

Gurbette olanlar için SİVRİHİSAR bir özlemdir. Geçim sıkıntısı, iş isteği,bölgemizdeki yetersiz iş sahaları ve yeterli istihdamın olmaması birçoğumuzu SİVRİHİSAR’ dan alıp uzaklara atmıştır. Hepimiz SİVRİHİSAR’ a döneceğimiz günü iple çekeriz.

 

İnsanlar Antalya, Alanya, Muğla, Marmaris, Bodrum, Kuşadası gibi tatil mekânlarına giderken, bizler birkaç günlük tatilimizde bile o tarih ve kültür kokan kayaları buram buram burnumuzda tüten memleketimiz SİVRİHİSAR’ a koşarız.

 

Kimilerine göre küçük ve önemsiz gelse de bizler için dünyanın en güzel yeri olan SİVRİHİSAR’ da olabilmek için can atarız. Peki, nedir SİVRİHİSAR’ a bizi çeken. Geçmişte yaşadıklarımız mı, o sade yaşantısı mı, insanlarımı, yoksa başka bir neden mi?

 

İnsanın memleketi doyduğu yerdir diyenlerde olabilir. Eğer böyle olursa kendi doğduğu toprakları unutma, vefa borcunun ihtiyacından uzak kalınması, hatırlamak istememesi, sahiplik (aidiyet) duygularının zaman içerisinde kaybolması çok doğaldır.

 

İnsan nerede yaşarsa yaşasın hep kendisine yakın insanlar olmasını ister, kendisi gibi düşünen, konuşan, sevinen, ağlayan... Bizim için SİVRİHİSAR böyle bir yerdir. Canın sıkıldığında sıkıntını paylaşacak, iyi kötü günlerinde her zaman çevrende görebileceğin insanlar olan yerdir SİVRİHİSAR. İşte bunun için doğduğum yer diyorum.

 

Bu duygularla hepinize saygılar sunar, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

 

SAYGILARIMLA     Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024