SİVDER ZİYARETLERİ - Eskişehir Haber

SİVDER ZİYARETLERİ

SİVDER ZİYARETLERİ
Yayınlama: 24 Ocak 2011 Pazartesi - 8.974
A+
A-

 

 

Kısa adı SİVDER olan Sivrihisar Kültür, Turizm, Sosyal Yardımlaşma Ve Tanıtım Derneği’nin planlı faaliyetlerinden olan “İlçe deki yöneticileri nezaket ziyaretleri” kapsamında yapılan görüşmeleri siz Saygıdeğer hemşehrilerim ve Kıymetli okurlarımla paylaşmak gereğini hissettim.

 

Ziyarete katılan Dernek yönetim kurulu;

 

Başkanımız Sayın Süleyman ÇİNİ, Başkan Yardımcımız Sayın Nuray ÇITLAK, Muhasip Sayın Nevzat EROĞLU, Üyelerimiz Sayın Reha DURALİ, Sayın Mete DANIŞ, Sayın Niyazi KOCA ve Sekreter olarak ta ben hazır bulunduk.

 

Yönetim kurulu olarak ilk önce İlçemizin mülki yöneticisi olan Kaymakamımız Sayın Hüseyin ÇAKIRTAŞ Bey’i ziyaret ettik. Başkanımız Sayın Süleyman ÇİNİ derneğimizin amaçlarını ve STÖ’lerin (Sivil Toplum Örgütleri) öneminden bahsetti. Kaymakamımız Sayın Hüseyin ÇAKIRTAŞ Bey’in Sivrihisarlı olmadığı halde Sivrihisar’a ve Sivrihisar’ın sorunlarına oldukça hâkim oluğunu gözlemledim.

 

Ortak paydanın “SİVRİHİSAR” olduğunu, Sivrihisar’ın sorunlarının ilçe merkezinde çözüleceğini, Derneğin Sivrihisar’ın Kültür, Turizm ve Tanıtımına hizmet edeceğine inandığını, bu nedenle Derneğin Sivrihisar ilçe merkezine kurulmasının çok önemli olduğunu ifade ettiler. Derneğimize her türlü desteği vereceklerini söylediler. Kaymakamımız Sayın Hüseyin ÇAKIRTAŞ Bey’e teşekkür ederiz.

 

Yönetim kurulu olarak ikinci olarak İlçemizin yerel yöneticisi olan Belediye Başkanı Sayın Fikret ARSLAN’ ı ziyaret ettik. Başkanımız Sayın Süleyman ÇİNİ derneğimizin amaçlarını anlattı. Belediye Başkanı Sayın Fikret ARSLAN Sivrihisar Kültür, Turizm, Sosyal Yardımlaşma Ve Tanıtım Derneği’nin ilçemiz için hayırlı olmasını ve çalışmalarında başarılar diledi.

 

Faaliyetleri olarak çok kısa sürede; Dörtyol’a 20 dükkân yapacağını, itfaiye garajını yıkarak altı otopark üstü iş ve alışveriş merkezi yapacağını, Projeleri kurulla birlikte halka açacağını,30 yataklı misafirhane ve 12 hediyelik eşya dükkânı yapacağını, Heykeltıraş Sayın Metin YURDANUR’ un evinin müze yapacağını, Yunus Emre kültür evi açacağını, Saat kulesinin restorasyonu için gelen paranın belediyede olduğunu, Kiliseden sonra Gâvur hamamının da restore edeceğini ve yürüyüş yolları yapacağını ifade ettiler. SİVDER Yönetim Kurulu olarak bizde İlçemiz insanı adına bu konuların takipçisi olacağımızı ifade ettik. Belediye Başkanı Sayın Fikret ARSLAN’ a teşekkür ederiz.

 

Yönetim kurulu olarak son ziyaretimizi İlçemiz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sayın Murat GÜRCAN’ a yaptık. Dernek Başkanımız Sayın Süleyman ÇİNİ derneğimizin amaçları konusunda bilgiler verdi. Dernek yönetim kurul üyemiz Sayın Niyazi KOCA Halk eğitimin faaliyetlerini yakından izlediklerini ve çalışmaları beğendiklerini vurguladı. Müdürümüz Sayın GÜRCAN’ da Halk eğitimde üretim olduğunu, istihdama yönelik çalıştıklarını, buna karşın parasal geri dönüş olmadığı için kapasitenin tam kullanılamadığını, Pazar ve satışın çok kısıtlı olduğunu ifade etti.

 

Sayın GÜRCAN planlanan kurslarla ilgili bilgiler verdi. Yeni alacakları 10 makine il piko yapımını hızlandıracaklarını, Kilimcilik ve Dikiş nakış(kasnak) ursuna katılanlara günlük 12,5 TL ödeme yapılacağını ifade etti. Derneğimiz adına bende Turizm ve Tanıtımın çok amatörce yapıldığını ilçede “tur rehberliği ve tur operatörlüğü” konularında oldukça büyük açıklar olduğunu, bu açığın kurslarla tamamlanarak personel yetiştirilmesi üzerine teklifim oldu. Bununla ilgili üzerime düşen her görevi yerine getirmeye hazır olduğumu ifade ettim.

 

İlçe Halk Eğitim Müdürümüz Sayın GÜRCAN Sivrihisar için çalışanlığıyla gerçekten bir kazanımdır. İlçemizin atıl potansiyelini, yerinde öngörüleriyle ve isabetli kararlarıyla istihdama yönelteceğine inancımız tamdır. İlçe Halk Eğitim Müdürümüz Sayın GÜRCAN ve personeline teşekkür ederiz.

 

Yönetim kurulumuz olarak yapacağımız ziyaretler devam edecektir. Derneğimizin amaçları bellidir. Bu dernek Sivrihisar’ın geleceğine ışık tutacaktır. Tüm hemşehrilerime saygılar sunar, işlerinde kolaylıklar dilerim.

 

 

 

SAYGILARIMLA  Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024