SİVRİHİSAR’ DA BİRLİK BERABERLİK - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’ DA BİRLİK BERABERLİK

SİVRİHİSAR’ DA BİRLİK BERABERLİK
Yayınlama: 28 Temmuz 2010 Çarşamba - 7.555
A+
A-

Dünyada hiçbir gücün; birlik ve beraberliğin verdiği kuvvet kadar güçlü olmadığı biliyoruz. Toplumlara, sivil toplum örgütlerine, ülkelere baktığımızda; birlik ve beraberliğini sağlamış olanların daha güçlü oldukları, her zorluğun altından kalktıkları görülmektedir.

İnsanlık günümüzde birlik ve beraberliğe ekmek kadar, su kadar muhtaçken ve birlik beraberlik duygusunun peşinde koşup onu yakalamaya çalışırken biz SİVRİHİSAR lılar olarak hala neden bu gerçeğe sırtımızı dönüyoruz? SİVRİHİSAR lılar olarak birlik beraberlik gerçeğine uyanmak için daha ne bekliyoruz.?

“Bana göre ben SİVRİHİSAR’ dan ne alabilirim yerine, ben SİVRİHİSAR’ a ne verebilirim” sorusunu soran kişi SİVRİHİSAR lıdır.SİVRİHİSAR’ lı olmanın temel felsefesi de budur..

SİVRİHİSAR için ne yapabilirim sorusunu sormamış SİVRİHİSAR lı varken, bunun yanında dışarıdan gelip de SİVRİHİSAR için ne yapabilirim diyen pek çok insan var. Bu insanlar SİVRİHİSAR’a bir şey vermeyip de devamlı almaya bakan SİVRİHİSAR lılardan daha çok SİVRİHİSAR lıdır. SİVRİHİSAR’da SİVRİHİSAR için ne yapabilirim diyenlerin sayısı artmış olsaydı bugün SİVRİHİSAR daha iyi bir konumda olurdu diye düşünüyorum.

Artık 60–70 yaşına gelmiş büyüklerimizden bu manada çok bir şey bekleyemeyiz. Bizler gerek okuyarak gerekse çalışarak ilçemiz dışında ilçemizin aynasıyız. Bulunduğumuz mevki makam her ne olursa olsun arkamızdan gelen genç arkadaşlarımıza kol kanat germeliyiz, sahip çıkmalıyız. Bizler kendimize bir yol açmışken genç hemşerilerimizin de bu yoldan gelmelerini sağlamalıyız.

SİVRİHİSAR’a katkıda bulunmak için illa milletvekili ya da belediye başkanı olmak gerekmiyor. Herkesin kendisine göre gücü, bilgisi, birikimi, deneyimi, tecrübesi oranında yapacağı katkılar ve herkesin üzerine düşen görevler vardır.“Sivil toplum örgütlerimiz, bürokratlarımız, parti yöneticilerimiz, derneklerimiz ve odalarımızla birlikte bütün enerjimizi SİVRİHİSAR için harcamalıyız.

Herkes gibi bizlerde kardeşliğe, sevgiye, birlik beraberliğe ve dostluğa en az ekmek kadar, su kadar muhtacız.SİVRİHİSAR’LILAR olarak birliktelik olgusunu ne kadar özümsersek her alanda o kadar başarılı oluruz.

Biz diyebilmenin, birlik ruhunun doğurduğu kuvvetin her geçen gün daha da çok farkına varan insanlık; hayata dair her türlü planını hep birlik beraberlik zeminine oturtmayı amaçlamaktadır. Çünkü başarıya giden yol beraberlik duygusundan geçer. “Ben” demek insanoğluna hep kaybettirirken “Biz” demek ise insana hep kazandırmaktadır.

Sivrihisar aşkına herkesi bir olmaya davet ediyorum. Mevlana’nın sözü ne güzel anlatıyor. “Bir olalım” “iri olalım” “diri olalım” .Tüm hemsehrilerime saygılar sunar, işlerinde kolaylıklar dilerim.

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY
 
 
05072183066




Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024