SİVRİHİSAR’LILIK BİLİNCİ ve LOBİSİ - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’LILIK BİLİNCİ ve LOBİSİ

SİVRİHİSAR’LILIK BİLİNCİ ve LOBİSİ
Yayınlama: 29 Haziran 2010 Salı - 7.699
A+
A-

 
Nerede yaşarsak yaşayalım? Doğduğumuz, büyüdüğümüz, çocukluğumuzun geçtiği yöremiz her zaman bir başka lezzetle hafızamızda kalmıştır. İnsan hayatı boyunca bir o yana bir bu yana savrulmuş olsa da, söz konusu memleket olunca herkesin hikayesi başlar.

Hele ki SİVRİHİSAR’dan söz açılınca, hikayeler bitmez, masal tadında sabahlara kadar anlatılır.Bu SİVRİHİSAR’ a ait olma (aidiyet) duygusudur.

Kime sorsanız SİVRİHİSAR’ ı çok seviyor. Ama bu memleket için ne yaptın diye sorsanız söyleyebilecek çok şeyi olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümediği gibi SİVRİHİSAR’ ı sevmek de lafla, olmuyor. SİVRİHİSAR ‘ı sevmek elini taşın altına ne kadar koyduğunla, ne kadar gayret gösterdiğinle ve çözüme ne kadar katkıda bulunduğunla ilgilidir. Aksi halde çözümün değil sorunun bir parçası olup çıkarsınız.

Benim üzerinde durmak istediğim asıl konu; Memleket sevgimizin gerçekliği ile ilgili. SİVRİHİSAR her bakımdan sevgiyi, ilgiyi, değer verilmeyi, korunmayı, kalkınmayı, geleceğe daha emin adımlarla yürümeyi hak eden unsurlara sahiptir. Tarihin, kültürün, ekonominin ve geleceğin en önemli bölgelerinden biri olmaya adaydır. Böyle bir ilçede doğmak, büyümek, yaşamak, çalışmak hepimize bazı sorumluluklar yüklüyor.

Her şeyden önce bir sinerji yaratmalıyız. Dünyanın en ücra köşesindeki SİVRİHİSAR ‘lıya ulaşılmalı ve onunla irtibat halinde olmalı,”SİVRİHİSAR’LILIK BİLİNCİ ve LOBİSİ” oluşturmalıyız. Kendimizi ifade edebilme ve tanıtabilme adına bazı şeyleri kaybedebiliriz. Unutmamak gerekir ki kaybederken de kazanmayı öğrenmeliyiz.

Memleketimiz için ortaya koyacağımız gayret memleketin geleceğini yakından ilgilendirmektedir. Böylece sevgimizin de sahte olmadığını, gerçek sevgi olduğunu göstermiş oluruz.Var olma, yaşayabilme sadece senin olmasını isteme arzusu ve bencilliği kesinlikle memleket sevgisi değildir.Uğruna vazgeçebilme,tercih yapabilme,uykusuz,yorgun, bitkin ve ağlayabilmektir memleket sevgisi.Karşılığı yoktur memleket sevgisinin.

SİVRİHİSAR sizin boynunuza sarılıp, yanaklarınıza öpücükler konduramaz. Ellerinizden tutup sıcacık bir temas kurarak gözlerinizin içindeki hassaslaşan bakışmaları ve sıcaklığı sizinle paylaşamaz.Sizinle konuşamaz. Onu duyamazsınız. Onu fark edemezsiniz.Onu kucaklayamazsınız.

Gözlerinizi kapattığınızda, ufkunuzun sizi olabildiğince düşünce dünyanızda yoğunlaştırarak sadece hissettirdiği mutluluk ve duyduğunuz manevi haz, memleket sevgisinin ta kendisidir.Öldükten sonrada sizi hala var kılan değerlerin bütünüdür memleket sevgisi.

Kuşların, böceklerin, ağaçların, çiçeklerin size boncuk boncuk gülümsediği andır memleket sevgisi.Kısır çekişmelerle, siyasi hesapları ile bana necilikle, kıskançlık,hasetlik ve tembellikle bu sevginin gereğini yerine getirmek mümkün değildir.

SİVRİHİSAR her şeye değer bir ilçedir ve her şeye rağmen sevilmelidir. Bu sevgi de ortaya konulacak gayretlerle, çabalarla, samimi adımlarla gösterilmelidir.“Kuru kuruya sevmek“ile bu memleketi sevmek mümkün değildir.”Guru Guru gurbanın olayım” la olmaz.

'' İnanmak başarının ilk ayağı, başarı ise inananların üzerlerine giyeceği en şık takım elbisedir”.İçinizde ki bu sevgiyi öldürmeyin. Sizin ilginiz SİVRİHİSAR 'ın dünyaya sunulmasında ki en önemli vitrin olacaktır....
Bu uğurda çalışmak isteyenler; SİVRİHİSAR hizmet bekliyor, yolunuz açık olsun.


SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY
 
 
05072183066




Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024