BABA - Eskişehir Haber

BABA

BABA
Yayınlama: 21 Haziran 2010 Pazartesi - 7.669
A+
A-

Çocuklara adanmış bir hayatın simgesi.”BABA”

Baba yüreklerdeki en korunaklı sığındığımız limandır.

Onlar boyumuzdan büyük işleri halleden, yorgun argın akşamları evine dönen bir bardak su verildiğinde gülümseyen kişilerdir.

Yorgun omuzlarında çocuklarını gezdiren, geleceğe dair umutlu şeyler söyleyenlerdir.

Onlar hiç "of" demeden verdiği emeklerin karşılığını ya yılsonu karnelerini kendilerine hediye sayanlar ya da bir diploma töreninde alanlardır.

Kızlarına kıyamayan, oğullarına sevdiklerini söylemekten çekinen insanlardır.

Şimdi hayatta olmayan babalar var birde... Kimimizin yaşamından erken ayrılmış, kimimizin ayrılmaya hazır değilken gitmişler. Baba artık yaşamıyor olsa bile babasız kalmaz insan.

Bir kez okşamışsa başını, akşamları seni gördüğünde dağılmışsa hüznü, babasız kalmaz insan. Özler sadece babasını...

Tüm bu hissettiklerimize rağmen daha az bir telaş yaşanır sanki babalar gününde. Anneler gününü atlamaktan daha korkarız sanki."Babamı yanaklarından bir kez öpsem yeter”diye aklından geçirir çoğumuz. Öyle ya Annesi küser,ama Babası küsmez insanın.

Birde Baba ya hediye edilecek şeyleri sınırlı sanırlar çocuklar. Oysa baba sözcüğünün anlamı karşısında biraz ezilirler gibi gelir bana. Babaya ne alırsak yerini bulur ki? Adanmış bir ömrüm karşılığı nedir ki? BEKLENTİSİZDİR BABALAR...

Onlar bunca emeğin karşılığında bu denli mütevazi iseler bence siz bu babalar gününde sevginizi dile getirirken mütevazi olmayın.Aklınızdan geçenleri dilinizle söylemek için geç kalmayın.

Sevdiğinizi söylemek için BABANIZ her zaman yanınızda olmayabilir.

Bu vesileyle başta Babam olmak üzere, vatan için şehit olmuş nice can kardeşlerimin babalarının, baba adaylarının ve tüm Babaların "Babalar günü kutlarım"


"BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN"


SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

necmigunay@hotmail.com

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024