SİVRİHİSAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (RÜYAM) - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (RÜYAM)

SİVRİHİSAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ (RÜYAM)
Yayınlama: 6 Mart 2010 Cumartesi - 8.065
A+
A-

Sivrihisar'da ikamet eden Can dostum,arkadaşım Ahmet’in rahatsızlığını duydum. 50’lere yaklaşan yaşı nedeniylede yorgun bedeni daha fazla dayanamamış bu acımasız ve adaletsiz yaşamın stresine. Düşmüş yatağa.

—Duyarımda gitmem mi çocukluk çağımızdan beri aynı kaderi paylaştığım, aynı somunu bölüştüğüm, aynı havayı soluduğum, et tırnak olduğum can dostumun yanına.

—Hadi hanım hazırlan Ahmet'in ziyaretine gidiyoruz SİVRİHİSAR'a dedim.

—" Yapma bey ben gelmeyeyim ikimizin gidip gelmesi dünya para.Sen yalnız git,benimde geçmiş olsun dileklerimi ilet""

—Hayır olmaz beraber gideceğiz. Ne yapalım bir iki ay kemerleri sıkar bütçeyi dengeleriz.

—O sabah hareket ettik SİVRİHİSAR ‘a. Belediye otoparkına aracımızı park edip o güzelim yolları arşınlayalım. Maziye anarak yürüyelim dedim. Olur mu”?

—“Olur, bey yürüyelim."

—Ana caddede ilerliyoruz, SİVRİHİSAR’da epey değişmiş gelmeyeli. Koşuşturanlar, ithal, pahalı mallarla dolu vitrinlere bakınanlar genç, yaşlı yüzlerce, binlerce insan.

—Az daha ileride bir kalabalık var ama alışılmışın dışında bir kalabalık bu öyle sıradan
kalabalık değil. Bir ara ""Girme arkadaş şu kalabalığa, sen buraya hasta ziyaretine geldin, yürü git"" diyorum kendi kendime, lakin birden bire kendimizi kalabalığın ortasında buluyoruz. Resmi elbiseli korumalar, bürokrat kıyafetli siviller, çelenkler, çiçekler.
Usulca yaklaşıyorum,

—Hayırdır bir şey mi var, nedir bu telaş"" diyorum bir görevliye.

—SİVRİHİSAR’ımıza Başbakan gelecekte""yanında kültür bakanı, maliye bakanı, enerji bakanı; yani bakanlar kurulu…

Başbakan Organize sanayi bölgesinde olan SİVRİHİSAR’da 25 fabrikayı hizmete açacak,,Kültür bakanı restorasyonu biten "Kilise'yi ve Gavur hamamını" hizmete açacak,Enerji bakanı doğalgaz projesinin bitiş kurdelesini kesecek………….

Başbakan'da bakanlarını toplayıp buraya kadar geldiyse .""

- Hadi hanım şöyle kıyıdan,köşeden biz yolumuza devam edelim. Aman ALLAH’ım oda ne."" Dur hele Allah iyiliğini versin bak kapıda ne yazıyor ‘’SİVRİHİSAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’’. Arkadaş bu bizim yıllardır mücadelesini yaptığımız kalkınsın ,gelişsin ,dışarıya giden beyinlerimiz dönsün diye dilimizde tüy bile kalmadığı SİVRİHİSAR değil mi?

Yanımızda beliren takım elbiseli kravatlı genç bizim bu şaşkın halimizi görünce bize doğru gelerek şaşkınlığımıza bir şaşkınlık daha kattı.

—" Beyefendi, O eskidendi haberiniz yok galiba Yerel Yönetim değişti, Kaptanlık pazubandı ehil ellerde artık. Dün Köy işleri Bakanı buradaydı Şimdide Başbakan geliyor, Ana Muhalefet partisi de ’SİVRİHİSAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ’’Başkanından randevu istemiş ama görüşebilir mi bilmem.?"Anlayacağınız siyasetin nabzı buralarda atıyor,hizmet için adeta yarışıyorlar.

Hayretler içinde genci güzel güzel dinlerken bir ses:

-"" Beyyy, Çay hazır uyan artık,uyan da kahvaltımızı yapalım"".

Rüyalarımızın gerçekleşme zamanı yakındır. Endişeniz olmasın. Yeter ki SİVRİHİSAR istesin,yeter ki SİVRİHİSAR’lı istesin.

İNANMAK BAŞARMAYA ÇIKILAN YOLDA İLK ADIMDIR….


SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY


 05072183066

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024