ARAÇ AKAR SİVRİHİSAR BAKAR - Eskişehir Haber

ARAÇ AKAR SİVRİHİSAR BAKAR

ARAÇ AKAR SİVRİHİSAR BAKAR
Yayınlama: 19 Şubat 2010 Cuma - 8.365
A+
A-

Değerli Hemşehrilerim;
Sivrihisar insanının ağzında sakız olan "Dörtyol dan 15000-20000 araç akar, Sivrihisar'lı bakar" sözüne bir proje veya projeler üretmek adına karınca kararınca bir yazı karalamak istedim.

 Sivrihisar yurdumuzun jeopolitik olarak tüm yollarının birleşme yeri üzerinde eşi ve benzerinin olmadığı ulaşıma sahip çok ama çok ender merkezlerden biridir. Peki, ulaşımda hiçbir ile ve ilçeye nasip olmayan bu nimetten ne kadar yararlanıyoruz? ŞİMDİLİK HİÇ…


Zamanın büyükleri, yönetimde söz sahibi insanların ve devletimizin aldığı kararlarla bölünmüş yol olarak ilçemize kazandırılmıştır. Kazandırıldığında Sivrihisar ekonomisine büyük darbe vurdu diyenlerden değilim. İlçemiz insanı olarak üretkenliğimizi ön planda tutmadığımız sürece, bu yolun yanına hava alanı da gelse, demiryolu da gelse aynı şikâyetlerde bulunacağız. Umarım yanılmıyorumdur.


Öyleyse ne yapılmalı her şeye göz mü yummalıyız.? Yoksa proje ve ya projeler mi üretmeliyiz. Ah ah, vah vah deme lüksümüz yoktur. O zaman bunu fırsata dönüştürecek uygulamalara vakit kaybetmeden başlamamız gerekmektedir.Bunları maddeler halinde işlemeye çalışacağım.


1-Doğudan, Karadeniz'den ve İç Anadolu'dan gelen tüm yolların birleşme yeri olan Ankara yoluna, Marmara , Ege ve Batı Anado- lu'nun birleşme yeri olan Eskişehir yoluna, Ege ve Akdeniz'den gelen yolların birleşme yeri olan İzmir yoluna;Sivrihisar'ı tanıtıcı büyük levhaların ve ışıklı panoların konularak tanıtımın yollardan geçen özel araçlara yapılmasının ilçemiz ekonomisine katkıları tartışılmaz olacaktır.Belediyemizin çalışmalarıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Bölük Komutanlığının olduğu yere Sivrihisar'ı tanıtıcı bir levhanın konulduğunu,fakat levhada her zenginliğimize yer verilmesi gibi yanlış bir uygulamaya gidildiği için levha konulma amacından sapmıştır.Oysa bunun yerine TANITIM PANOLARININ daha göz alıcı şekilde her değerimiz "TEK TEK" işlenerek bu yolu kullanan tüm sürücülerin "GÖZ ve GÖRÜŞ SEVİYESİN DE" yeniden yaptırılarak konulması ilçemize olan ilgiyi uyandırılabilir. Konunun daha iyi anlaşılması ve reklamın ne kadar önemli işlevi olduğunu göstermek açısından burada bir örnek vermeden geçemeyeceğim. Aslında belki de dolaylı reklam yapıyorum ama bunu söylemek zorunda hissediyorum. Bugün o bölgede hepinizin dikkatini çeken 2 Adet tanıtım levhasından bahsedeceğim. 1ncisi:Gönen kaplıcalarına ait olanı. Ne kadar gariptir ki Gönen'in Sivrihisar'a uzaklığı 533 km. Ama tanıtımını buralardan yapmakta.2 nci si ise Kütahya Tütav termal tesislerinin tanıtım panosu.Kütahya ise 170 km ve buradan yolcu ve sürücülere bir şekilde ulaşmakta.Buna karşılılık biz ne yapıyoruz ; Bizim öz be öz işletmesi ve sermayesi Sivrihisar belediyesine ait olan "ÇARDAK TERMAL"(HAMAMKARAHİSAR) tesislerindeki güzellik suyumuzu,şifa kaynağımızı tanıtamıyoruz.Bunun yanında hiçbir il veya ilçeye nasip olmayan,ODTÜ nün katkılarıyla hazırlanan "UÇAĞIMIZI, yerinin çok kötü seçilmesi sonucu tanıtmakta ve göstermekte güçlük çekmekteyiz.Tüm uygarlıkların yaşadığı ilçemizde,FRİG medeniyetinin ve kral yolunun merkezi olan "PESSİNUS AÇIK HAVA MÜZESİNİN" tanıtımının yapılamamasıdır.


2-"Dörtyoldan 15000-20000 araç akar Sivrihisar'lı bakar" sözüne kısmen daha az masraflı proje ise:
Ankara ,Eskişehir,İzmir yolundaki tüm benzin istasyonlarına ve dinlenme tesislerine "SİVRİHİSAR BELEDİYESİ tarafından "SİVRİHİSAR KÜLTÜRÜNÜ,TARİHİNİ,ZENGİNLİKLERİNİ VE YÖRESEL MUTFAĞINI"tanıtacak"TANITIM OFİSLERİ" açılarak Sivrihisar'ımızın tarihi turistik ve yöresel tanıtımının gerek el broşürleriyle, gerekse ofislerdeki ofis personeli aracılığıyla yapılması sağlanmalı.Bunların maaşları ise prim usulüne dayalı sistemle karşılanmalı hatta yap işlet devret modeli sistemle ofisler zamanla belediyeye gelir getiren yerler olarak hayata geçirilmelidir.


3-Dörtyolun Nasrettin Hoca'nın heykelini ve burada bulunan kompleksi altta bırakarak pasifleştirdiği konusu yine devamlı konuşulan konuların başında gelmektedir. Bunun çaresi de heykelin altı doldurularak heykelimizi yapan büyük heykeltıraş Sayın Metin YURDANUR'dan izin alınıp bir kaide üzerine yerleştirilip yükseltilmeli, hatta gerekli teknik donanımları yapılarak tüm yol yönlerine uygun hale getirilerek "DÖNERLİ OLMASI" sağlanmalı gecede projektörlerle aydınlatılarak Sivrihisar'ımızın simgesi haline getirilmelidir.


4-"Yazıcıoğlu kalesi"de kayaları çevreleyen yerlerine elektrik aydınlatmalarıyla donatılarak kayaların aydınlatılmasıyla yoldan geçene cazibe merkezi haline getirilmesi sağlanmalıdır. Ermeni kilisenin yanına kurulacak bir jeneratörle Kilise, Saat kalesi, Yazıcıoğlu kalesi ve Ecnebi (gavur) hamamının da aydınlatılarak mistik bir hava verilmesi sağlanmalıdır.

Bunlar bir şekilde halledildiğinde bizi daha zor görevler bekliyor. Peki bu kadar projeleri yaptığımızı varsayalım gelelim meselenin gerçekten zor kısmına: Bu kadar tanıtımı yaptık, bu kadar da turisti çektik. iyide bunları ağırlayacak otelimiz, bunlara topluca yemek yedirecek restoran veya lokantalarımız, yorgunluklarını atacak kahvelerini tarih kokan mistik kente içecekleri yerlerimiz, hepsinin tuvalet ihtiyacını karşılayacak umumi tuvaletimiz var mı.? Yanıtı duyar gibiyim. Maalesef ama maalesef "YOK".

Yerel yönetimlerimiz ve idarecilerimizin ok acil "YAP, İŞLET, DEVRET "modeli işletmeleri çok acilen faaliyete geçirmek zorundadır.

"TAŞIN ALTINA ELİMİZİ KOYMALIYIZ, YOKSA O TAŞIN ALTINDA KALACAĞIZ"


İçinde Sivrihisar ateşi hiç sönmeyen gerçek "SİVRİHİSAR SEVDALILARININ" konuyu hassas olarak değerlendireceklerini, altına yapacakları katkılarla yöneticilerimize ışık tutacak değerli yorumlarını esirgemeyeceklerini umuyor, herkese işlerinde kolaylıklar diliyor, saygılar sunuyorum.

05072183066

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024