Ayşe Ünlüce erken havlu attı! Hatipoğlu’nun karşısına çıkamadı - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

Ayşe Ünlüce erken havlu attı! Hatipoğlu’nun karşısına çıkamadı

Ayşe Ünlüce erken havlu attı! Hatipoğlu’nun  karşısına çıkamadı
Yayınlama: 17 Şubat 2024 Cumartesi
A+
A-

Ayşe Ünlüce, TV100 ekranlarında Nebi Hatipoğlu'nun karşılıklı program yapalım sözüne karşılık programa katılma sözünü ekranlar karşısında vermişti. Bunun üzerine TV100 program tarihini duyurmuş ancak daha sonra Ayşe Ünlüce'nin bahanesi nedeniyle programın ileri tarihe ertelendiğini duyurmuştu. Bugünse Ünlüce'den gelen açıklama ile program iptal oldu.

Nebi Hatipoğlu'nun meydanlarda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında açıklamalarda dile getirdiği konulara yanıt isteyeceğini, Ünlüce'nin ise belediyedeki aile yapılaşması gibi konulara yanıt vermekte zorlanacağı bu yönden bu görüşmeye çıkmakyacağı yönündeki görüşler doğru çıktı. 

Ayşe Ünlüce ve CHP'li bazı isimler Nebi Hatipoğlu ile ilgili söylemediği sözler üzerinden algı girişiminde bulunmuşlar bundan sonra ise Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin Hatipoğlu'nun afişlerini indirdiği görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Ayşe Ünlüce verdiği sözünü tutmadı

Ayşe Ünlüce, seçim öncesinde kamuoyu önünde ilk sözü olan programa katılma sözünü tutmadı. Ünlüce'nin kararını duyan vatandaşarlar "Dakiki bir, gol bir. Daha verdiği sözü bile tutmuyorsa, bundan sonra seçimle ilgili söylediği hangi sözüne inalalım" yorumları yaptılar. 

Medya midas ise Ayşe Ünlüce'nin kararını "CHP'nin adayı Ayşe Ünlüce korktu ve kaçtı" başlığı ile duyurdu. 

Eskişehir, Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu ve CHP'nin Büyükşehir adayı Ayşe Ünlüce'nin karşı karşıya geleceği tv100'de yapılacağı açıklanan canlı yayını merakla beklerken, Ünlüce'den hayal kırıklığı yaratan bir açıklama geldi ve programa çıkmayacağını açıkladı.

Nebi Hatipoğlu, tv100'de daha önce Ayşe Ünlüce ile canlı yayında karşı karşıya gelme davetine bulunmuş, daha sonra tv100'de Gürkan Hacır programa katılan Ayşe Ünlüce'yi davet etmiş ve Ayşe Ünlüce de Nebi Hatipoğlu ile aynı programa katılıp soruları yanıtlamayı kabul etmişti. 

Nebi Hatipoğlu da, Hacır'ın yeniden sorması üzerine, "Zaten daveti yapan benim, elbette kabul ediyorum" demişti ve program tarihinin daha sonra duyurulacağı açıklanmıştı. 

Programın 12 Şubat'ta yapılması beklenirken, Ayşe Ünlüce'nin talebiyle programın ertelendiği açıklanmıştı. Ayşe Ünlüce programın 26 Şubat'a ertelenmesini isterken, Nebi Hatipoğlu 12 veya 19 Şubat'ta olmasını istemişti. 

Yaşanan süreçte, Ayşe Ünlüce'nin program davetini kabul etmekten pişman olduğu ve programa çıkmamak için bahane aradığı tartışmaları gündeme gelirken, karşılıklı tartışmalar alevlenmişti. 

Bu sırada Yılmaz Büyükerşen'in Osmanlı Devleti, ordusu ve padişahları hakkında CHP'nin seçim bürosu açılışında söylediği sözler Türkiye gündemine oturdu ve büyük tepki topladı. Bu durumun da Ayşe Ünlüce'yi zor durumda bıraktığı konuşulurken, Ayşe Ünlüce ESTV'de katıldığı programda tv100'de olması beklenen programa Nebi Hatipoğlu ile çıkmayacağını açıkladı. 

Program ile ilgili çeşitli bahaneler öne süren Ayşe Ünlüce'nin daha önce kabul ettiği bu programa çıkmaktan vazgeçmesi Eskişehir'de hayal kırıklığı yarattı. 

Eskişehirliler, Nebi Hatipoğlu ve Ayşe Ünlüce'nin aynı programda karşı karşıya gelmesini istediklerini söylerken, Ünlüce'nin bu hareketinin CHP seçmenlerinde de huzursuzluk ve tepki yarattığı konuşuluyor, "Ayşe Ünlüce programa çıkmaktan ve Cumhur İttifakı'nın adayı ile karşılaşmaktan korkup kaçtı" yorumları yapılıyor. 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024