Kazada hayatını kaybeden öğretim görevlisi ve kızı anısına ağaç dikildi - Eskişehir Haber

Eskişehir Eğitim

Kazada hayatını kaybeden öğretim görevlisi ve kızı anısına ağaç dikildi

Kazada hayatını kaybeden öğretim görevlisi ve kızı anısına ağaç dikildi
Yayınlama: 16 Mart 2024 Cumartesi
A+
A-

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL ve kızı Yağmur KAREL anısına ağaç dikim etkinliği gerçekleştirildi.

9 Şubat 2024 tarihinde elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL ve kızı Yağmur KAREL, 15 Mart 2024 Cuma günü Eskişehir Teknik Üniversitesi İki Eylül Kampüsü’nde gerçekleştirilen ağaç dikimi etkinliği ile anıldı. Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. SAYIN Yunus ÖZDEMİR ile Prof. Dr. Sayın Onur KAYA, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN, Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Aysun ÖZKAN’ın yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte merhumenin ailesi de yer aldı.

Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL’in adını taşıyacak

Çevre Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sayın Aysun ÖZKAN, “Öğretim üyesi Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL arkadaşımızı ve kızı, evladımız Yağmur KAREL’i kaybedeli tam 45 gün oldu. Bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ama acımız hala çok büyük, onu çok özlüyoruz. Onu öğrencilerinin ve bizlerin hep anımsayacağı hatıralar bırakmak istedik. Bugün de onlardan birini gerçekleştireceğiz. Ağaç dikmek geleceğe eser bırakmaktır; bu da Hocamızın ve bizlerin bir eseri olsun istedik. Bu ağaçlar dikildikten sonra oluşacak olan alan, Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL adıyla anılacak” dedi.

Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL’in kalıcı eseri olarak yaşayacak

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Hanife APAYDIN ÖZKAN, “Filiz Hocamızı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Buranın kalıcı bir eser olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yerine getirilmesi gereken önemli bir hizmetti

Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN, “Bu, yakın bir tarihte kaybettiğimiz Doç. Dr. Filiz BAYRAKÇI KAREL Hocamız için yerine getirmemiz gereken önemli bir hizmetti. Bu kısım görünür olduğu için, Hocamızı bizlere hatırlatması adına, ağaçlarımızı özellikle buraya dikmek istedik. Hocamızı kaybettiğimiz için üzgün olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bu anının onu yaşatacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından ağaçların dikilmesi ve sulanmasıyla  etkinlik sona erdi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024