25 yıllık beklenti sonunda karşılık buldu: Halk Ekmek fabrikası açıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

25 yıllık beklenti sonunda karşılık buldu: Halk Ekmek fabrikası açıldı

25 yıllık beklenti sonunda karşılık buldu: Halk Ekmek fabrikası açıldı
Yayınlama: 5 Şubat 2024 Pazartesi
A+
A-

Halk Ekmek fabrikası açıldı. Açılışta vatandaşların soğukta ayakta beklerken protokolün oturtulması "Açılış yapmaya, yapmaya, nasıl yapacaklarını da, unutmuşlar" yorumlarına neden oldu.

İlk olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ilk başkanı Aydın Arat tarafından Sultandere'de üretime başlayan Halk Ekmek, çeyrek asır sonra yeni modern tesislerine kavuşmuş oldu. Uzun süredir kapasite yetersizliği nedeniyle vatandaşların taleplerine yanıt vemekte yetersiz kalan Halk Ekmek üretimi nihayet modern bir üretime kavuştu.

Fabrika açılmadan ekmek zamlandı

Fabrika açılacağı duyuruları yapılırken Halk Ekmek ekmek sessiz sedasız zamlandı. 4 liraya satılan ekmek 5.50 lira oldu. Modern tesisle daha fazla ekmek üretilmesi beklenirken. Vatandaş zamlı da olsa bundan sonra ekmek kuyruklarının azalmasını umuyor. 

Modern üretimm tesisi öncesinde biraz matör görünümlü yapılan üretim ve dağıtımın bundan sonra daha profesyonel olmasını bekleyen vatandaşlar, uzun yıllar önce yapılması gereken tesisin ge de olsa yapılmasından memmun olduklarını ifade ediyorlar.

6 bin metrekare kapalı, toplam 25 bin metrekare alana sahip, günde yaklaşık 300 bin ekmek üretecek olan yeni fabrikanın açılış törenine CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP PM üyeleri, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ayşe Ünlüce’nin yanı sıra Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, ilçe belediye başkanları, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ile Eskişehirliler katıldı.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024