Yıllardır çözülmeyen sorun vatandaşı isyan ettirdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Yıllardır çözülmeyen sorun vatandaşı isyan ettirdi

Yıllardır çözülmeyen sorun vatandaşı isyan ettirdi
Yayınlama: 31 Ocak 2024 Çarşamba
A+
A-

Şirintepe Mahallesi Söğütçü Sokağı ve Örme Sokağı Kavşağında sık sık kaza meydana gelmesi nedeniyle gündeme gelmeye devam ediyor. Mahalle sakinlerinin "Kaza kavşağı" olarak  nitelendirdiği bölgedeki yaşanan kazalar zaman zaman Eskişehir gündemine gelsede yıllardır bu alanda kalıcı bir çözüm hala üretilmiş değil. 

Konuyla ilgili olarak Şirintepe Mahallesi sakini Mehmet Ömürlü, bu kavşakta haftada en az 3-4 kaza meydana geldiğini ve yetkililerin  konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını aktardı.

Kamuoyunda sürekli yaşanan kazalar ile gündeme gelen kavşak konusunda bugüne kadar önlem alınmamasına tepki gösteren Ömürlü, , “Yıllarca bu kavşağa önlem alınması için uğraştım. Trafik şube amirleriyle görüştüm, Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle görüştüm. Yıllarca uğraştım fakat hiçbir sonuç alamadım. Aldığım tek cevap; ‘bu kavşak çok kullanılmıyor, o yüzden set yapımına UKOME oy birliği ile ret kararı veriyor’ oldu” diye konuştu.

“DAHA ŞİRİNTEPE’Yİ BİLMİYORLAR ŞEHRİ YÖNETTİKLERİNİ ZANNEDİYORLAR”

Kavşağın çok sık kullanılmaması cevabına ilişkin ‘madem kullanılmıyor, neden bu kadar sık kaza meydana geliyor?” sorgusunu soran Ömürlü, “Bu kavşak Şirintepe’nin tek çıkış kavşağı, bütün yollara buradan çıkarsın. Daha Şirintepe’yi bilmiyorlar şehri yönettiklerini zannediyorlar. Yetkisiz yetkililere söyleyecek  tek söz;  siz koltuklarınızda yukarıdan şehri yönetmeye devam edin. Şirintepe Mahallesinde kaza kavşağında haftada üç dört kaza olmuş, neyin önemi var. Bizler Şirintepe Mahallesi sakinleri olarak yıllarca kaderimize terk edilmişiz. Mahalle sakinleri de yıllarca bunu kabullenmek zorunda kaldı” ifadelerini kullandı.

“SİZİN AMACINIZ HİZMET DEĞİL EZİYET ZULÜMDÜR”

“Bu kavşağa düzenleme yapmak, çok mu zor?” sorusunu soran Ömürlü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Şirintepe mahallesi Söğütçü sokağı, Örme sokağı kavşağında haftada en az üç, dört kaza meydana geliyor. Bunlara şahit olan mahalle sakinlerinden Mehmet Ömürlü yıllarca bu kavşağa önlem alınması için uğraştı. Trafik şube amirleriyle görüştü, büyük şehir belediyesi yetkilileriyle görüştü. Yıllarca uğraştı hiçbir sonuç alamadı. Aldığı tek cevap ukome başkanlığından bu kavşak çok kullanılmıyor o yüzden set yapımına ukome oy birliği ile ret kararı veriyor. . Ömürlü bu kavşak madem kullanılmıyor neden haftada üç dört kaza meydana geliyor. Bu kavşak Şirintepenin tek çıkış kavşağı bütün yollara buradan çıkarsın daha Şirintepeyi bilmiyorlar şehri yönettiklerini zannediyorlar, yetkisiz yetkililere söyleyecek  tek söz Siz koltuklarınızda yukarıdan şehri yönetmeye devam edin. Şirintepe mahallesinde kaza Kavşağında hafta da üç dört kaza olmuş, neyin önemi var. Bizler Şirintepe mahallesi sakinleri olarak yıllarca kaderimize terk edilmişiz mahalle sakinleri de yıllarca bunu kabullenmek zorunda kaldı. Lakin ben yıllar önce verdiğim mücadeleyi hiç bırakmadım, bugün şahit olduğum kazanın tek sorumlusu büyük şehir belediyesi ukome başkanlığındır. Bunun vebali de üzerinizde  bu kavşağa düzenleme yapmak , çok mu? zor bu kavşağa iki set yapmak çok mu? zor, yazıklar olsun yıllarca bu kavşakta yaşanan kazalara gözünüzü ,kulağınızı kapatan yetkisiz, yetkililere bahanenizde batsın yetkinizde batsın, sizlerin canı yansaydı bugün değil ta 2010 yılında önce bu kavşağı setleri çifter çifter yapardınız. Yanan canlar vatandaşın olunca gözlerde görmez kulaklarda duymaz. Söğütçü sokağı Örme sokağı kavşağına set yapmayan büyük şehir belediyesi ukome başkanlığı sizin amacınız hizmet değil eziyet zulümdür.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024