Ayşe Ünlüce Pasif mi Bırakılıyor? Sivrihisar Belediye Başkanı’ndan "Görev Gaspı" İsyanı!
Eskişehir Büyükşehir’de Kim Patron? Dökmeci’den ESKİ ve Basın Daire Başkanı’na Sert Sert Sözler!
Eskişehir siyaseti, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin gece yarısı yaptığı sosyal medya paylaşımıyla sarsıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’nin "tek yetkili" olduğunu vurgulayan Dökmeci; Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve ESKİ Genel Müdürü’nü "gazetecileri yönlendirmek" ve "yetki aşımı" ile suçladı. Dökmeci’nin bu çıkışı, belediye koridorlarında Ünlüce’nin otoritesinin sorgulandığı ve bürokratların yönetimi ele aldığı iddialarını ilk kez yüksek sesle gündeme getirdi.
"Makamın Üzerinde Güç Kabul Edilemez"
Habil Dökmeci, yaptığı açıklamada Ayşe Ünlüce’nin ismini doğrudan "seçilmiş tek yetkili" olarak öne çıkararak, mevcut tabloda bu yetkinin başkaları tarafından kullanıldığına dair ağır bir imada bulundu. Dökmeci’nin "Bu makamın üzerinde hiçbir güç, hiçbir yönlendirme kabul edilemez" ifadesi, belediye içindeki hiyerarşinin bozulduğuna dair içeriden gelen en ciddi itiraf olarak yorumlandı.
İki Kritik İsme "Görev Gaspı" Suçlaması
Dökmeci, hedef tahtasına doğrudan iki bürokratı oturttu: Basın Halkla İlişkiler Daire Başkanı ve ESKİ Genel Müdürü. Bu isimlerin bazı gazetecileri yönlendirerek siyasi bir ajanda yürüttüklerini savunan Dökmeci, bu durumu şu sert sözlerle niteledi:
-
Hadsizlik ve Yetki Aşımı: "Bu tür tutumlar kurumsal ciddiyetle bağdaşmamaktadır."
-
Görev Gaspı: "Yapılan girişimler açıkça görev gaspıdır."
-
Haddi Bildirme: "Herkes yerini ve haddini bilmeli."
Siyasi Yorum: "Pasif Başkan" İması mı?
Siyasi gözlemciler, Dökmeci’nin bu sert çıkışını, Ayşe Ünlüce’nin belediye üzerindeki kontrolünün zayıfladığı ve bürokratik bir "vesayet" altında kaldığı şeklinde yorumluyor. Kendi partisinden bir belediye başkanının, Büyükşehir’in en kritik iki bürokratını "hadsizlikle" suçlaması, CHP içinde Ayşe Ünlüce’nin yönetim tarzına dair bir rahatsızlığın dışa vurumu olarak görülüyor.
Gönderen: haber




