Büyükerşen aday olarak açıklanmamasına KIRILMIŞ

Eskişehir Büyükşehir Belediye başkanı olarak 5. dönemini doldurmak üzerere olan Yılmaz Büyükerşen geçtiğimiz Temmuz ayında 6. kez aday olacağını duyurmuştu. Ancak daha sonraki gelişmeler sonrasında aday olma konusunda pek de istekli olmadığını vurgulayan Yılmaz Büyükerşen, aday adaylığı başvurusu yaptıktan sonra kendisine İl başkanı tarafından başvuru yapması talimatı verildiği için başvuru yaptığını açıklamıştı.
Kulislerde konuşulanlara göre adaylığı konusunda yapılan anketlerde ciddi bir kan kaybı yaşayan Yılmaz Büyükerşen'in tekrar aday yapılmaması gündemde. CHP genel merkezi tarafından şuanakadar iki farklı zamanda belediye başkanları ile ilgili aday açıklaması yapıldı. Ancak şimdiye kadar girdiği tüm seçimlerde adaylık başvurusu bile yapmayan ancak bu kez aday başvurusu yapmak durumunda kalan Yılmaz Büyükerşen'in adı hala açıklanmadı. 2 farklı tarihte aday açıklanmasında Eskişehir merkezi ile ilgili açıklama yapılmaması ise anket sonuçlarında Büyükerşen'in adının altlarda çıkması nedeniyle aday yapılmamasının gündemde olduğu iddia ediliyor.
Bugüne kadar Eskişehirle ilgili konularda açıklamalarını yerel basından ziyade ulusal basına yapmayı tercih eden Yılmaz Büyükerşen son açıklamasını da yine Sözcü gazetesine yaptı.
Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e yeniden adaylığı ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Siyasi kulislerde ve medyada Ekrem İmamoğlu ve ekibinin Büyükerşen'in yeniden aday olmasını istemediği ve Kazım Kurt'u aday göstermek istediği, Büyükerşen'in ise CHP aday göstermezse de aday olacağı iddiaları konuşulurken, Büyükerşen Sözcü'ye dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
Saygı Öztürk, Büyükerşen'in kendisine şu açıklamalarda bulunduğunu yazdı:
"Ben, 5 dönemdir Eskişehir’i hayallerim, akademik bilgilerim, deneyimlerim, kültür- sanat ve estetik anlayışımla yönettim."
"Belediye başkanları ne yapar? Bir ekip kurar o kafalarındaki düşünceleri, fikirleri, sanatı bulundukları hizmetle ilgili projeleri yaparlar. Kuruldukları ekibe o projeleri yapmalarını söyler, onları takip ederler."
"Belediye başkanı sokaklarda asfalt dökmez, kaldırım kazmaz, inşaat yapmaz, inşaatta taş, tuğla taşımaz."
"Yaş konusunu gündeme getirenlerle temelde düşünce farklılığı var. Enerji deyince, gençlik deyince bilgiyi, tecrübeyi, deneyimi falan bir tarafa bırakıyorlar herhâlde."
"Bazı liderler oradan oraya koşturmak, gidip derdini anlatmak zorundadır. Hakikaten enerjiye ihtiyacı vardır. Biz de ise büyükşehir belediye başkanları projelerini uygularlar, ekip kurarlar, ‘yapın onları’ derler ve takip ederler. Sorunlar varsa sorunları çözerler. Yani ofisten idare ederler. Bugüne kadar yaptıklarımızı beden enerjisi ile yapmadık."
"Ben söylüyorum 5 dönemdir Eskişehir’i koşturarak yönetmiyorum. Büyükşehir belediye başkanlığındaki ofisimden yönetiyorum. Hayallerimi, akademik bilgilerimi, deneyimlerimi, kültür- sanat biraz da estetik anlayışımla yönettim ve Eskişehir öyle değişik bir şehir oldu."
"Üzülmüyorum, yalnızca kırılıyorum. Böyle ne yapacağımı, neye kulak vereceğimi bilemiyorum"
"CHP’li bir belediye başkanının Ankara’da kulis yapması Büyükerşen’in de kulağına gitmiş. Şaşırmış. Hoca’ya “Hakkınızda anket yapılıyor. Bunu nasıl karşılıyorsunuz?” diye sorduğumda şunları söylüyor: “Herhalde üzüldüğümü zannediyorlar. Ama üzülmüyorum, yalnızca kırılıyorum. Şimdiye kadar hiç yaşamadığım siyasi atmosferdeyim. Böyle ne yapacağımı, neye kulak vereceğimi bilemiyorum. Anketi kim yapıyor, kimlere yapıyor, kimler cevaplıyor? Denenmiş bir insanın değeri nasıl böyle anketler yapılır şaşırıyorum. Yeni bir insan olsa fikirleri nedir diye anket yaparsın.”"
“Belediyeye girerken, çıkarken, evin önüne gelenler, gidenler, dışarda görenler adaylığımı soruyor. İnanın yolda yürüyemiyorum. Eskişehirlilerin ilgisi beni çok mutlu ediyor. Özellikle başka siyasi partilerden olanlar eleştirmek için yaşımı öne sürüyor. Oysa dünyanın her tarafından 80 yaşın üstünde, 90 yaşında sanatçılar, kamu yöneticilerinin bulunduğunu bize sevenler tarafından örnekler gönderiliyor.”
Keşke ofisten değil de sahadan yönetseydiniz
Açıklamaları okuyan vatandaşlar özellikle "Büyükşehir belediye başkanlığındaki ofisimden yönetiyorum." sözlerine yaşanan geçtiğimiz dönemdeki büyük skandalları hatırlatarak "ofisten çıksaydı yaşanan sorunlardan da haberi olurdu. 600 bin damacana kayboldu duymamış, otobüslerin egzos muayanelerinde hile yapılmış duymamış. Hadi hepsini geçtik tarlasının üzerine kaçak villa yapılmış ve üstüne bir de devleti kandırmak için yanlış bilgi ile beyanatta bulunulmuş onu bile duymamış. Daha kimbilir oturduğu yerden duymadığı neler var neler" diyerek tepki gösterdiler..
Gönderen: journal