Müftülükten Ahilik Haftası Ziyareti - Eskişehir Haber

Eskişehir Kültür-Sanat

Müftülükten Ahilik Haftası Ziyareti

Müftülükten Ahilik Haftası Ziyareti
Yayınlama: 25 Eylül 2025 Perşembe
A+
A-

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Eskişehir İl Müftülüğü yetkilileri, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette, Ahilik geleneğinin önemi ve ticaret ahlakı vurgulandı.

Ziyaretten Detaylar

Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, İl Müftü Yardımcısı Aytekin Akçin, Odunpazarı İlçe Müftüsü Hamdi Uzunharman ve Tepebaşı İlçe Müftüsü Fatih Kaya'nın katıldığı heyet, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında, Ahilik geleneğinin İslam'daki ticaret ahlakının bir temsili olduğu belirtilerek, tüm ahilik temsilcileri, esnaf ve sanatkarlar adına Başkan Birsen'e bir hediye takdim edildi.

Müftülük, bu anlamlı haftayı kutlayarak, esnafa Hazreti Muhammed'in (sav) "Doğru sözlü, dürüst ve güvenilir tüccar, peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir" hadisiyle helal kazançlar ve kolaylıklar diledi.



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024