Eskişehir Gastronomi Derneği Yılın En İyi Çıkış Yapan STK’sı Seçildi

Eskişehir Gastronomi Derneği, 2025 “Yılın En İyi Çıkış Yapan STK’sı” Ödülüne Layık Görüldü
Eskişehir'in gastronomi potansiyelini tanıtmayı amaçlayan Eskişehir Gastronomi Derneği (ESGASTRODER), Esform The Prestige Magazine tarafından düzenlenen 2025 Yılının Enleri Ödül Töreni'nde "Eskişehir’in En İyi Çıkış Yapan Sivil Toplum Kuruluşu" ödülüne layık görüldü.
Gala Gecesi ve Konuşmalar
Gaga Restoran'da düzenlenen ve 55 farklı kategoride ödüllerin sahiplerini bulduğu geceye, siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından 1500 kişi katıldı. Törende konuşan CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir'in dinamik yapısına dikkat çekerken, Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Nazan Erşahin festivaller şehri Eskişehir'de bu kadar güçlü bir topluluğu bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Sebahattin Tetik, 250 STK üyesiyle katıldıkları organizasyonun motivasyon verici olduğunu söyledi. Sarar Protokol Müdürü Alaaddin Çoban ise Sarar ailesi olarak her zaman şehre değer katan projelerin yanında olacaklarını ifade etti.
ESGASTRODER Başkanı Murat Arnik'ten Açıklama
Ödülü Eskişehir adına alan ESGASTRODER Başkanı Murat Arnik, bu ödülün derneğin çalışmaları için bir umut ve ışık olduğunu belirtti. Derneğin 8 yıldır 10 binden fazla işletmeyi ziyaret ettiğini ve paydaşlarla ortak projeler ürettiğini söyledi.
Arnik, Eskişehir'in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil olması için çalıştıklarını ve bu hedefe ulaşmak için geliştirdikleri projeleri şöyle sıraladı:
-
Eskişehir Gastronomi Haritası oluşturmak.
-
Şehri uluslararası bir marka haline getirecek etkinlikler düzenlemek.
-
Yerli ve yabancı turistlerin şehrin lezzet noktalarına kolayca ulaşmasını sağlamak.
-
Sektör çalışanlarına yönelik sertifikalı eğitim programları geliştirmek.
Arnik, derneğin azim ve kararlılıkla attığı adımların bir sonucu olan bu ödülün, Eskişehir gastronomisini ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir şekilde tanıtmaya devam etme kararlılığını pekiştirdiğini sözlerine ekledi.
Gönderen: haber