Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyeleri Arasında Su Polemiği - Eskişehir Haber

Eskişehir Magazin

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyeleri Arasında Su Polemiği

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyeleri Arasında Su Polemiği
Yayınlama: 22 Eylül 2025 Pazartesi
A+
A-

Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyeleri Arasında Su Polemiği

ESKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçe belediyelerine gönderdiği yazıyla, yeşil alanların içme ve şebeke suyu ile sulanmasının sonlandırılması istemi, Odunpazarı ve Büyükşehir belediyelerini karşı karşıya getirdi.

Odunpazarı’ndan Köşe Yazısı Üzerinden Tepki

Odunpazarı Belediyesi, ESKİ’nin kararına doğrudan resmi açıklamayla değil, Belediye Başkanı Kazım Kurt’un danışmanı Arif Anbar’ın köşe yazısı üzerinden cevap verdi.

Anbar, ESKİ’yi herhangi bir uyarı yapmadan parkların sulama sistemlerini ortadan kaldırmakla suçladı. Yazısında,

“Sulama işini toptan kaldırmak yerine, yalnızca sabah ya da akşam belli saatlerde yapılmasını söyleyemez miydi? En azından asgari oranda sulama yapılabilirdi”
ifadelerini kullandı.

ESKİ: “Defalarca Uyardık”

ESKİ yetkilileri ise iddiaları reddederek, Odunpazarı Belediyesi’nin yıllardır resmi uyarılara kulak asmadığını belirtti. Kurumdan yapılan açıklamada,

“Arif Anbar muhtemelen bizim Odunpazarı Belediyesi’ne gönderdiğimiz yazılardan esinlenerek öneri getiriyor. Biz yıllardır park sulamalarının sabah belirli saatlerde yapılması için yazılar gönderiyoruz fakat uymuyorlar. Hatta parkların sulanma saatlerini belediye değil, park işçileri belirliyor”
denildi.

Su Krizine Müdürlük Devreye Girecek Mi?

İki belediye arasında büyüyen “su savaşı” tartışmasına karşı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün tavrı merak ediliyor. Uzmanlar, alınacak kararların Eskişehir’in gelecekte yaşayacağı muhtemel su sıkıntılarına çözüm olup olmayacağını vurguluyor.

 



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024