Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde "Filistin’le Tek Yürek Dayanışması"

Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Filistin halkıyla dayanışma ve destek amacıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Törende Türk ve Filistinli şehitler ile gaziler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra, Türk Milli Marşı ve Filistin Milli Marşı okundu ve iki ülkenin bayrakları göndere çekildi.
Türkiye'den Filistin'e Destek Mesajları
Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı, yaptığı konuşmada Filistin halkının haklı davasında Türkiye'nin ve Türk halkının her zaman yanlarında olduğunu vurguladı. Kabadayı, iki yıldan bu yana yaşanan soykırımın son bulması ve Filistinlilerin özgür, bağımsız bir devlete kavuşması dileğini dile getirdi.
Okul öğretmeni Süreyya Üner ise İsrail'in soykırımına karşı bütün dünyanın Filistin halkına destek vermek için eylemler düzenlediğini ve dayanışma içinde olduğunu belirtti.
Filistin Temsilcisinden Türk Halkına Teşekkür
Etkinliğe katılan Filistin’in Eskişehir Temsilcisi Rami Beni, Filistin meselesinin siyasi değil, bir varoluş ve hak meselesi olduğunu söyledi. Beni, Türk halkının genciyle yaşlısıyla Filistin davasını sahiplendiğini, Gazze’ye verilen desteğin Mescid-i Aksa ve Kudüs’te yankılandığını ifade etti.
Türk halkının yürek atışlarının Gazze’nin derinliklerine ulaştığını ve acılarını paylaştığını belirterek Türkiye’ye ve Türk halkına minnettarlıklarını ifade etti.
Öğrenciler, ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla anma programını ilgiyle izledi. Tören, Filistinli Temsilci Rami Beni’nin Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı’ya Filistin atkısı hediye etmesiyle sona erdi.
Gönderen: haber