Emniyet ve Jandarmadan Aranan Şahıslara Şafak Darbesi: 114 Gözaltı - Eskişehir Haber

Eskişehir Polis

Emniyet ve Jandarmadan Aranan Şahıslara Şafak Darbesi: 114 Gözaltı

Emniyet ve Jandarmadan Aranan Şahıslara Şafak Darbesi: 114 Gözaltı
Yayınlama: 16 Haziran 2026 Salı
A+
A-

Eskişehir'de Dev Asayiş Operasyonu: Çeşitli Suçlardan Aranan 114 Şahıs Yakalandı!

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir genelinde huzur ve güven ortamını artırmak amacıyla aranan şahıslara yönelik dev bir operasyona imza attı. 8-15 Haziran 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen eş zamanlı uygulamalarda, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve yakalama kararı bulunan toplam 114 kişi kıskıvrak yakalanarak adalete teslim edildi.

Adaletten Kaçamadılar: Eskişehir’de 10 Yıl ve Üzeri Cezası Bulunan 6 Hükümlü Yakalandı

Eskişehir’de kamu düzeninin sağlanması ve suçluların sokaklardan temizlenmesi amacıyla emniyet ve jandarma güçleri geniş kapsamlı bir asayiş seferberliği başlattı. Bir hafta boyunca kentin giriş-çıkışları, ana arterleri ve önceden belirlenen adresler adeta abluka altına alındı.

234 Farklı Noktada Bin 64 Personelle Sıkı Takip

Aranan şahısların yakalanması amacıyla planlanan uygulamalar, kentin dört bir yanına yayıldı. Operasyonların teknik boyutu ve saha gücü şu rakamlarla paylaşıldı:

  • 234 Uygulama Noktası: Şehir merkezinden kırsal mahallelere kadar belirlenen stratejik kontrol noktalarında eş zamanlı yol aramaları ve kimlik kontrolleri yapıldı.

  • 1.064 Görevli Personel: Polis ve jandarma ekiplerinden oluşan binin üzerinde kahraman personel, vatandaşların huzuru için gece gündüz demeden sahada görev aldı.

Azılı Suçlular da Aralarında: İşte Yakalananların Ceza Dağılımı

Ekiplerin titiz takibi ve istihbarat çalışmaları sonucunda yakayı ele veren 114 şahsın, adli makamlarca arandığı süreler ve suç profilleri dikkat çekti. Yakalanan şahısların dağılımı şu şekilde açıklandı:

Arandığı Süre / Durumu Yakalanan Şahıs Sayısı
Çeşitli Suçlardan İfade ve Yakalama Kararı Bulunanlar 65 Şahıs
5 Yıla Kadar Hapis Cezası ile Arananlar 33 Şahıs
5 ile 10 Yıl Arası Hapis Cezası ile Arananlar 10 Şahıs
10 Yıl ve Üzeri Kesinleşmiş Hapis Cezası Bulunanlar 6 Şahıs
TOPLAM 114 Şahıs

Adalete Teslim Edildiler: Yakalanan şahıslar arasında, haklarında 10 yılın üzerinde kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve uzun süredir firari olan 6 azılı suçlunun da bulunması, operasyonun başarısını bir kez daha gözler önüne serdi.

Emniyet ve jandarmadaki yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunanlar doğrudan cezaevine gönderildi. Eskişehir güvenlik güçleri, halkın huzurunu kaçırmaya çalışan firari suçlulara karşı yürütülen bu kararlı mücadelenin kesintisiz bir şekilde devam edeceğini vurguladı.



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024