AFAD Ve Diyanet İşleri Başkanlığı Afet Bilinci İçin Güçlerini Birleştirdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

AFAD Ve Diyanet İşleri Başkanlığı Afet Bilinci İçin Güçlerini Birleştirdi

AFAD Ve Diyanet İşleri Başkanlığı Afet Bilinci İçin Güçlerini Birleştirdi
Yayınlama: 4 Mart 2026 Çarşamba
A+
A-

Afetle Mücadelede "Manevi Güç" Birliği: AFAD Ve Diyanet’ten Stratejik Ortaklık

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında paydaş kurumlar olan AFAD ve Diyanet İşleri Başkanlığı, afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin yürütülen çalışmaları en üst düzeyde değerlendirdi. AFAD Başkanı Vali Ali Hamza Pehlivan’ın, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş’u ziyaretiyle gerçekleşen görüşmede; afet bilincinin sadece teknik bir bilgi değil, toplumsal bir kültür haline getirilmesi hedefi ön plana çıktı. Özellikle Deprem Haftası içerisinde gerçekleşen bu buluşma, Türkiye’nin afetlere karşı "topyekûn savunma" stratejisinin sivil ve dini kanatlardaki koordinasyonunu perçinledi.

Görüşmenin Öne Çıkan Başlıkları:

  • İnsani Yardım Koordinasyonu: Gazze başta olmak üzere mazlum coğrafyalara yönelik AFAD koordinasyonunda yürütülen yardımlarda, Diyanet Vakfı’nın sağladığı lojistik ve maddi desteklerin sürekliliği vurgulandı.

  • TAMP Kapsamında İş Birliği: Olası bir afet anında Diyanet personelinin (din görevlileri ve gönüllülerin) Türkiye Afet Müdahale Planı içindeki rolleri ve manevi destek süreçleri gözden geçirildi.

  • Toplumsal Afet Bilinci: Camiler, Kur’an kursları ve dini eğitim merkezleri aracılığıyla "afet anında doğru davranış şekilleri" eğitimlerinin toplumun tamamına yayılması kararlaştırıldı.

  • Gönüllülük Seferberliği: AFAD Gönüllülük Sistemi ile Diyanet’in geniş teşkilat yapısının entegrasyonu ve ortak tatbikat senaryoları istişare edildi.



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024