Eskişehir’de AFAD’dan Can Dostu Operasyonu: 12 Metrelik Çukurdan Kurtarıldı - Eskişehir Haber

Eskişehir Yaşam

Eskişehir’de AFAD’dan Can Dostu Operasyonu: 12 Metrelik Çukurdan Kurtarıldı

Eskişehir’de AFAD’dan Can Dostu Operasyonu: 12 Metrelik Çukurdan Kurtarıldı
Yayınlama: 29 Aralık 2025 Pazartesi
A+
A-

ESKİŞEHİR — Odunpazarı ilçesinde yaklaşık 12 metre derinliğindeki çukura düşen av köpeği, AFAD ekiplerinin titiz çalışmasıyla sağ olarak kurtarıldı.

İhbar Üzerine Ekipler Seferber Oldu

Olay, 28 Aralık 2025 tarihinde Odunpazarı ilçesi Çamlıca-Yörükkırka mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, arazide avlandığı esnada dengesini kaybeden bir köpek, yaklaşık 12 metre derinliğindeki dar bir çukura düştü. Sahibinin durumu bildirmesi üzerine saat 12.32’de bölgeye Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.

Bir Saatlik Hassas Çalışma

Bölgeye 2 araç ve 5 personelle ulaşan AFAD ekipleri, köpeğin mahsur kaldığı derin çukurda güvenlik önlemlerini alarak teknik çalışma başlattı. Ekiplerin dikkatli ve koordineli yürüttüğü kurtarma operasyonu neticesinde, saat 13.40’ta can dostumuza ulaşıldı.

Sağ Salim Sahibine Teslim Edildi

Çukurdan sağ çıkarılan köpek, olay yerinde yapılan kontrollerin ardından sahibine teslim edildi. Köpeğin durumunun iyi olduğu öğrenilirken, hayvan sahibi hızlı müdahaleleri için AFAD ekiplerine teşekkür etti.

Eskişehir Valiliği ve AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyon, bölgedeki vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.



Gönderen: haber



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024