Eskişehir’de Bisiklet Yolları ve Kaldırımlar Araç İşgali Altında - Eskişehir Haber

Eskişehir Güncel

Eskişehir’de Bisiklet Yolları ve Kaldırımlar Araç İşgali Altında

Eskişehir’de Bisiklet Yolları ve Kaldırımlar Araç İşgali Altında
Yayınlama: 6 Ağustos 2025 Çarşamba
A+
A-

Vatandaş Can Güvenliğinden Endişeli

Eskişehir'de bisiklet yolları projesi, vatandaşlar tarafından olumlu bir adım olarak görülse de, uygulanan hatalar ve alınan önlemlerin yetersizliği nedeniyle ciddi sorunlar yaratıyor. Bir vatandaşın dile getirdiği şikayetlere göre, şehirdeki bisiklet yolları ve kaldırımlar, araç sürücülerinin işgali altında ve bu durum bisiklet kullanıcılarının güvenliğini tehlikeye atıyor.

Yetersiz Önlemler Yüzünden Bisiklet Yolları Otoparka Dönüştü

Şehrin dört bir yanına bisiklet yolu yapılmasına rağmen, bu yollara araç parklarını engelleyecek beton bariyer veya demir dubalar gibi tedbirlerin alınmadığı belirtiliyor. Bu durumun sonucunda bisiklet yolları, sürücüler tarafından rahatlıkla otopark alanı olarak kullanılıyor. İsmet İnönü 1 Caddesi'ndeki 132, 134, 136, 140 ve 142 numaralı binalar ve devamındaki güzergah, bu işgalin en belirgin örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Vatandaş, bu sorunların başlangıçta önlenmesi gerektiğini vurgulayarak, acil tedbirler alınması çağrısında bulunuyor.

Tasarım Hataları Can Güvenliğini Tehdit Ediyor

Şikayet edilen bir diğer konu ise bisiklet yollarının tasarımındaki ve bağlantı noktalarındaki hatalar. Espark önünden başlayan ve İsmet İnönü 1 Caddesi'nde iki farklı kaldırıma ayrılan bisiklet yollarının bağlantı noktalarının "akıl almaz" bir şekilde düzenlendiği iddia ediliyor. Bisiklet sürücülerinin, yola devam edebilmek için yoğun akan ana caddeyi karşıdan karşıya geçmek zorunda bırakıldığı belirtiliyor. Bu durumun, hem bisiklet kullanıcılarının hem de sürücülerin can güvenliğini tehlikeye attığı ve kazaları kaçınılmaz hale getireceği ifade ediliyor. Eski Eti fabrikası önündeki bağlantı noktasının bu tasarım hatasının bir göstergesi olduğu ve yetkililerin bu konuyu acilen incelemesi gerektiği vurgulanıyor.

Vatandaşlar, iyi niyetle başlatılan bir projenin, gerekli önlemler alınmadığı ve doğru planlama yapılmadığı takdirde amacından uzaklaşacağını ve yarardan çok zarar getireceğini belirtiyor.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024