İKİ DUDAK ARASI DEMOKRASİ… (ERCAN KELLECİ DEMİŞTİK) - Eskişehir Haber

Hüseyin GÜVEN

Hüseyin GÜVEN
Hüseyin GÜVEN

İKİ DUDAK ARASI DEMOKRASİ… (ERCAN KELLECİ DEMİŞTİK)

İKİ DUDAK ARASI DEMOKRASİ… (ERCAN KELLECİ DEMİŞTİK)
Yayınlama: 9 Ocak 2012 Pazartesi - 19.011
A+
A-

Kişi bir kere oturdu mu yerinden kolay kolay kalkamaz. Kişi kıpırdayamayınca uyuşur. Uyuşunca laflamaya başlar. Laf dedikoduya dönüşür. Dedi kodu başlayınca da GAYRİ İFLAH etmez. Dost düşman olur. DÜŞMAN CANAVAR KESİLİR! demiş Edebali. Ne güzel söylemiş.

 

***

Bir süredir eleştirel yazmıyorum. Bazı kişilerin eleştirilerimi dahi hak etmediğini düşündüğümü ifade etmiştim. Gazetecilik gereği bazen siyasileri övüyor bazen yeriyoruz. Herkes az çok bir şeyler yazdı. İleri Demokrasinin en güzel örneklerindendir Akp Odunpazarı İlçe Başkanlığı atama süreci. 8 Ocak’ta Odunpazarı İlçe kongresi yapılacak. Ama atama çoktan yapıldı Başkan Ercan Kelleci.

 

***

İşin detayları günlerdir basında yer alıyor. Mevcut Başkan C.Yaşar Şengün tekrar adaydı. Üstelik Burhan Sakallı’nın desteği söz konusuydu. Milletvekili Salih Koca ise diğer adayı destekliyordu. Ayrıca 3 aday daha vardı. Akp Genel Merkezinden her ikisine de onay çıkmadı ve Ercan Kelleci ismi atandı.

 

***

Genel Merkez, Sadece Odunpazarı için değil tüm ilçelerde tek aday talimatı vermişti. Seçim olmadı. Atamalar yapıldı. Aslında Akp Mihalıççık İlçe Başkanlık seçim sürecide benzerlik taşıyor. Diğerlerde.

 

***

Aylarca aday arandı atanacak. İl Başkanlığı tarafından komisyonlar kuruldu. Bir sıkıntı vardı ve çok belli oluyordu. İlçenin ileri gelenlerine koltuk teklif edildi. Bazıları olmadı, bazıları oturmadı. İlginç bir bilgi vereyim, Muhalifleri destekleyen perde arkası ilginç bir isim var ki 2,5 yıl sonraki yerel seçimlerin hesabını yapıyor. Mevcut ile olmayacağını düşünüyor. Ayrıca bu isim partide aktif ve etkili bir görevde.  

 

***

Tarih 19 Kasım 2011 Cumartesi. Mihalıççık’tan 4 aday Servet Uysal, Cengiz Güney, Yaşar Turan ve Mevcut Başkan. Öğle saatlerinde Akp Genel Merkezine çağrıldı. İl Başkanı Süleyman Reyhan ile beraber. Teşkilat Başkanı Ekrem Erden ve Orhan Yeğin de oradaydı. (Akşamında ise C.Yaşar Şengün’ün kızının düğünü vardı)

 

***

Üç aday ile beşer dk konuşma. Mevcut ile 45 dk. Ve yola devam kararı. 11 gün sonrada ziyaret ve göstermelik bir seçim. İl delegesi bir arkadaşım var. Bu durumları biliyor. Ve süreci sorguluyor. Sadece Akp de değil diğer partilerde de durum farklı değil. Yani iki dudak arası ileri Demokrasi. Ya gerisi!

 

***

MGHD’in düzenlediği, Mazlumlara ve yetimlere şefkat gecesi davetine icabet ettik. Gerçekten muhteşem bir geceydi. İyi hazırlanılmış belli. Bir birinden seçkin davetli ve konukların vardı. MGHD bu konseptte programlara devam ediyor. Bu durum ilçe halkının büyük beğenisini topluyor. Katılım oldukça yüksekti. Dernek hizmet çıtasını her geçen gün yükseltiyor. Gençlerin şiir performansı ve Özellikle Cansuyu program yapımcısı ve sunucusu Bilal Yıldırım’ın Afrika ve Gazze izlenimleri izleyenleri büyüledi. Gönülden ve karşılık beklemeksizin yapılan hizmetler sonucunda Dernek bu geceden de geçer not ve takdir aldı.

 

***

Mihalıççık Oedaş ile ilgili şikayetleri haftalardır yazıyoruz. Biliyorsunuz ki Elektrik sayaçlarının yenilenmesi de bir yandan devam ediyor. Beylikova halkı sayaçlara tepki sonucu mahkemelik olmuş. Mihalıççık’ta şu anda fikir birliğine varılmış değil. Bir okuyucum mektubunda şöyle diyor. “Sayaçları takan görevli “siz neden itiraz etmediniz, herkes peşinen kabul etti. Şikayet çok ama dilekçe yok” demiş. Biliyorsunuz artık toplum olarak sustuk. Bırakın dilekçe yazmayı, rahatsız bile olmuyoruz. Kanıksamışlık var. Uyuyoruz ve uyanmaya da hiç niyetimiz yok…  

 

***

Eskişehir Valisi Dr Kadir Koçdemir ve protokol üyeleri Mihalıççık’ta idi. Kaymakamlık ve sonrasında bir kıraathanede halk ile sohbette bulunmuş. Tadilata alınan Camiler hakkında bilgi almış. Belediye Başkanı Ümit Güven İlçenin meşhur bazlamasından konuklara ikram etmiş. Gürleyik köyündeki Hacı Halit Ağa konağında incelemelerde bulunan Vali Kadir Koçdemir ilçeden ayrılmış. Mihalıççık halkı Sayın Valiyi çok içten ve sıcak bulmuş. İlk izlenim bu. Eskiden tebdili kıyafet. Şimdi ziyaret. Bu tür ziyaretler ilçelerdeki dinamikleri harekete geçiriyor ve çok faydalı oluyor. Devamını bekliyoruz Sayın Valim.     

Ves’selam.

huseyinguven1907@gmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024