TÜRKİYE’DE DOSTLAR HEP ACI SÖYLER.SİYASİ PARTİLER VE SON DURUMLARI - Eskişehir Haber

TÜRKİYE’DE DOSTLAR HEP ACI SÖYLER.SİYASİ PARTİLER VE SON DURUMLARI

TÜRKİYE’DE DOSTLAR HEP ACI SÖYLER.SİYASİ PARTİLER VE SON DURUMLARI
Yayınlama: 23 Ekim 2013 Çarşamba - 10.481
A+
A-

 

Saygıdeğer Kardeşlerim...

 

Bir ANALİZ yapmak istiyorum. Ve umarım TÜRK SİYASETİNDE hiç bir zaman unutulmaz..

Ve biliyoruz ki, dostlar hep acı söyler ve acı konuşurlar...İşte TÜRKİYE'NİN bir dostu ve bu dosttan, dosthane nasihatlar ;

 

Umuyoruz ki, inşallah TÜRKİYEDEKİ Siyasi ARENA bundan sonra akıllı bir şekilde şekillenir.. ve kendileri istemeyerek te olsa  bu eleştirileri göz ardı etmeden yoluna devam etmelerini öneriyoruz.....

Şimdi bu eksiklikleri maddeler halinde sıralayalım...

 

1..Bu önümüzdeki seçim arefesinde hayal gücü yüksek olan bazı siyasi parti liderlerimiz var. Ve Bana göre bu liderler çoğu kez yalnış yapıyorlar, çok yanlış düşüncelere kapılıp sadece kendilerini aldatıyorlar..Bana göre Hiç bir zaman umutlanmasınlar. Çünkü bu durumda AKP Yİ saf dışı etmek hiç kolay bir mesele değildir..

AKP NİN Lideri, AKILLI ve AKICI bir TÜRKÇE ile insanlara hitap etmesini bilen bir şahsiyet. Siyasette bu tür özellikler çok çok önemlidir...

Sayın BAŞBAKAN; Biliyoruzki Biraz kabadayı ruhlu, birazda TÜRK TOPLUMU'NUN sahip olduğu karakteristik ve delikanlılık özelliklerine sahip. Bu özelliklerinide TÜRK toplumuna olduğu gibi aşılamasını bilen bir lider. Yani sizin anlayacağınız ''Sizi, Sizin Silahınızla vurmuş oluyor.''  Bu tür davranışlar da sizin ve hepimizin hoşuna gidiyor.  Zevk duyuyor ve maalesef uyuyoruz.

AKP'NİN başından Recep Tayyip Erdoğan gitmediği sürece hiç kimse bu partiyi alt edemez...Bir ANAP ve bir DYP, SP vs partiler gibi al aşağı etme şansınız yoktur..

2..CHP'NİN sahip olduğu konumda aslında fena değildir. Ama maalesef, bir türlü rayına oturtamadığı bir şeyler var. Adam akıllı bir lidere hasretler.. Ve nedense bu parti lider bulmakta da çok zorlanıyor, hep sorunlar yaşıyor..

CHP DE, Demokrasi konusunda çoğu kez LİDERLERİNİN kaprisleri ağır basıyor..

Bizim düşüncemiz, bu parti her zaman iktidara yakın bir parti olarak kalabilir diyoruz.. Ama iktidar olma şansları bu dönemlerde çok zayıftır. CHP DE kesinlikle Oy kaybetme gibi bir korkuları olmasın. Kemikleşmiş bir topluluğa sahiptirler. Sanırım hep öyle de kalacaklardır...

CHP, İktidara gelmek istiyorlarsa, önce Sayın Başbakanın kuşandığı Silahtan kuşanmalıdır..TÜRKÇE'Yİ akıcı bir dille konuşmayı becerebilen, Birazda genel kültüre sahip bir lidere acil olarak ihtiyacları vardır. O zaman büyük bir şans verebiliriz...Kendi içerisindeki kavgalarını da bir an önce bitirmelidirler.

3..MHP'YE gelince, Hiç bir zaman iktidar olma şansları yoktur. Olsa bile çok küçük, mini-minnacık ihtimallerle hesaplıyoruz.

Aslında MHP NİN kendi içinde Çok ciddi sorunları var. Ama bir türlü bunu anlamak istemeyen, kavrayamayan ve cahil sendromların baş gösterdiği bir parti konumunda olduklarını daha anlamış değiller..

Bana göre bundan sonraki seçimlerde muhalefette kalma hesaplarını yapsınlar..

MHP, kendine adam akıllı bir rota çizmedikten sonra TÜRKİYE'DE bir baltaya sahip olamaz. Öncelikle etrafındaki ACİZ ve CAHİL ruhlu zihniyetlerden ivedi olarak kurtulmalıdırlar.

TÜRKİYE'NİN kaderinde artık bu denli aşırı milliyetçilikler yok. ''Ben Ülkücüyüm, Arkadaşlarım var, adamlarım var, Ölde ölelim, kal de kalalım, Sayın Başkanım, kanımızın son damlasına kadar arkanızdayız '' Gibi vs sloganların TÜRKİYE Siyasi sahnesinde yeri kapatılmıştır...

Ülkü ocaklarındaki gelişen veya geliştirilen şiddet ve hiddet kelimelerini kesinlikle unutmalarını istiyoruz..

Gençlerimiz bile, belli bir çağa geldikten sonra ilk kabadayılık stajlarını MHP NİN ülkü ocaklarında gerçekleştiriyorlar. Ve bu çok yanlış ve kötü bir durumdur.. Bir an önce gençlerimiz ve MHP bu yıllardır süre gelen komplekslerinden bir an önce kurtulmalıdırlar..

Artık pos bıyık devri de kapanmalıdır. TÜRKLER bundan böyle sade ve eşit kimliklere bürünmelidir..A Partisi- B Partisi ne olursa olsun TÜRK VATANDAŞI İÇİNDİR...

Eğer Bu parti bu gerçeklerini biliyor ve görebiliyorlarsa ne mutlu..! İşte o zaman MHP'DE TÜRKİYE'DEKİ Liderin ve liderliğin  en büyük adayları arasına girebilir. CHP'DEN daha fazla prim yapacağı kanaatindeyim.

AKICI BİR DİLLE KONUŞAN bir lider bu partide içinde çok gereklidir.

4..BDP ise TÜRKİYE'DE sadece bir piyondur. PKK'NIN bir maşasıdır.. Siyaset yapmayı bilen kişiler yok, Boş konuşur ve boş işlerin peşindeler..

Genel kültüre sahip, çok düşünen, akıllı ve bilinçli hareket edebilen liderlere sahip değiller. İki bayan milletvekilini TV'LERE çıkartıp konuşturmakla olmuyor bu işler.. Bu iki bayan MİLLETVEKİLİ, zaten iki kelimeyi bir araya getirmekten acizler... Sadece Şov yapmak ve asılsız demeçlerle uğraşma kavgası içindeler..

Eğer gerçekten BDP, BARIŞ ve DEMOKRASİDEN yana bir arzuları var ise önce APTULLAH ÖCALAN korkusunu ber taraf etsinler..

Hepimiz bir gerçeği biliyoruz ve farkındayız.

Kürtler bu devletin birer parçasıdır. Can damarıdır. inkar edilemez. her hakka sahiptirler. Olmalıdırlar.. Her hakları koşulsuz da verilmeli ve sağlanmalıdır ama BDP'NİN ve PKK'NIN öncü olduğu bir sistemle değil.. AKILLI ve MANTIKLI düşünen insanlarla bu dava sürdürülmelidir..

Elbetteki bu ülkede TÜRKLER kadar KÜRTLERDE söz sahibidir...

İşte Değerli Kardeşlerim..

TÜRK siyasetinin ve partilerinin nabzı bu şekilde dizayn edilmiştir..Partiler gerçeklerini görene kadar bu sistem ve AKP DE iktidarını koruyacaktır..

Şimdilik TÜRK Siyaseti ''Şahsi Çıkar amaçlı'' Dediğimiz bir sistemle yoluna devam etmektedir.Ve yıllarca da böyle devam edecektir..

Büyük bir REFORM ve büyük bir LİDERE acil olarak ihtiyacımız vardır..

BOL ŞANSLAR TÜRKİYE.İNŞALLAH YOLUN AÇIK OLUR..

Siyasi Analiz ( Mehti SARAÇ )





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024