BABA VE BABALAR GÜNÜ - Eskişehir Haber

BABA VE BABALAR GÜNÜ

BABA VE BABALAR GÜNÜ
Yayınlama: 19 Haziran 2011 Pazar - 7.493
A+
A-

Saygıdeğer Okurlarım! Hepinize içten saygılar sunarım. Günün anlam ve önemine uygun olması açısından “BABA ve BABALAR GÜNÜ” ile ilgili yazımla huzurlarınızdayım. Takdir siz saygıdeğer okurlarındır.

 

Baba; varoluş sebebimiz, anne karnındayken attığımız tekmelerden mutlu olan, doğumumuzu dört gözle bekleyen, dünyaya gelişimizle kendine büyük sorumluluklar yüklenen ve bu durumdan asla şikâyet etmeyendir. Aksine bütün isteklerimizi severek yerine getiren, bizim için yaptığı tüm fedakârlıklarla tek istekleri bizim mutluluğumuz, bir tek gülüşümüz ve hayata tutunup başarılı olmamızı isteyen sevgili babalarımız hepinize saygılar sunarım.

 

Baba sevecen, koruyucu, varlığını her zaman hissettiğimiz, görüşüne başvurduğumuz yaşantımızda ilk örnek ve güçlü bir kale olarak her zaman yanımızda durmaktadır. Bu büyük sevgi bir günde kutlanmayla geçiştirilemez. Ama bugünün özelliği bir günde olsa tüm dünyanın aynı şeyi, aynı anda paylaşmasıdır. Bu da ayrı bir güzelliktir.

 

 “Baba kimdir, Baba nedir”?

 

-Baba evin her şeyidir, yapı taşıdır, birleştiricisidir, koruyucusudur, bütünleyici unsurudur.

 

-Baba değerli bir roldür. Kız çocuklar için ilk aşk, erkek çocuklar için bir kahramandır.

 

-Baba kendi mutluluğundan çok çocuklarının mutluluğu ile mutlu olandır.

 

-Baba gönül yoldaşı, Anne her zaman baş tacıdır.

 

-Baba mantığımız, Anne duygusallığımızdır.

 

-Baba yaslandığın dağ, Anne gezindiğin bağdır.

 

-Anne bir defa, Baba dokuz defa doğurur.

 

-Hayatta bizi en çok seven iki kişiden biridir.

 

-Her zaman bizi saran koruyan, kollayan, sevgisi ve güveni içimize dolandır.

 

-Kızını gelin ederken veya oğlunu askere uğurlarken gözlerinden damlalar sessizce iner.

 

-Kaç çocuğu varsa o kadar sayıda omuzlara binen sorumluluğu vardır.

 

-Bazen en iyi arkadaşımız bazen sırdaşımız. Ama her zaman kalp atışımızdır.

 

-Güçlü, kararlı, sert bakışlı, otoriter, güvenilir tanıdığımız ilk adamdır.

 

-Hayat ona öyle yüklenir ki zamanla kendi hayatını unutur, kendisini ailesine adar.

 

-Baba duygularını belli etme lüksü yoktur. Sevincini de üzüntüsünü de içinde yaşar,

 

-Baba olmak büyük sorumluluktur. Teşekkürü ve minneti fazlasıyla hak edendir.

 

 Maddi olarak çok güçlü değildin belki, ama başın sıkıştığında yanındayım dedin. Okuyun adam olun gerekirse sırtımdaki gömleğe kadar satarım, sizi iyi yerlerde görmek beni çok mutlu eder dedin. Vatana millete hayırlı evlatlar olun dedin. İnşallah sizin istediğiniz gibi size layık evlat olmayı başarabilmişimdir. Bana dünyada bıraktığın en büyük servet ; “vatan sevgisi, doğruluk dürüstlük ve fedakârlık gibi en yüce değerlerdir.

 

Bazen öğretmenlerden gelen şikâyetlerle sırtına kadar terlettim, bazen de sopanı yedim, İyi ki de vurmuşsun o yerlerde güller açıyor. O her bağırmanda bir doğru yol, her sert bakışında bir güzellik saklıymış bunları geçte olsa gördüm. İnan bana zerre kadar üzülmüyorum. Hepsi bizim adam gibi adam olmamız içinmiş.

 

Annemle birlikte hep şunu derdin.”Sizde ana, baba olunda görün” Evet. Bende babayım. Küçük yaşlarda gurbete aş, iş için çıktım. Belki o sevginizden yıllarca ayrı kaldım. Sizin bana gösterdiğiniz güzellikler ve öğrettiğiniz doğruları gururla, bayrağınızı size bir tek leke getirmeden yıllarca taşıdım. Ama hep sizle, sizi yanımda hissederek yaşadım.

 

Ben de bir baba olarak gurbete oğlumu gönderdim. Baba sevgisinin ve yüreğinin dışarıda biri için nasıl attığını şimdi daha iyi anlıyorum. Gözün arkada kalmasın. Senin verdiklerini kendi çocuklarıma verdiğim için bende senin yerine, en az senin kadar mutluyum.

 

Yaşattığın ve bize bıraktığın çok büyük hazine için sana ve anneme ne kadar teşekkür etsem azdır. Bakın şimdi kaldınız o kocaman yuvada “Bir Köroğlu, bir Ayvaz” .Ama asla unutmayın kalbimin atışı hep sizinledir. Sevginiz sol yanımda ilk günkü gibi hala sıcak ve canlı, bunu hissediyorum.

 

Mesafeler ne kadar uzun olursa olsun sevgisini her zaman üzerimde hissettiğim dün de bugün de yarın da hep yüreğim kadar yakınımda olan “BABAM” seni çok seviyorum. Senin bu özel günün kutlu olsun. Ellerinden defalarca öpüyorum.

 

Birde bu sevgiden kısmen de olsa mahrum kalan babasını kaybedenler vardır. Kiminin yaşamından erken ayrılmış, kiminin ayrılmaya hazır değilken gitmişler. Baba artık yaşamıyor olsa bile babasız kalamaz insan. Bir kez okşamışsa başını, akşamları seni gördüğünde dağılmışsa hüznü, babasız kalmaz insan. Özler sadece babasını. Onlarında babalar gününü kutlarım, mekânları cennet olsun.

 

Şimdi gözlerinizi kapatın ve düşünün. Eğer BABANIZ yaşıyorsa, kıymetini bilin, her fırsatta sevginizi belirtin. Yarın ayrılacakmış gibi her fırsatta sımsıkı sevgiyle kucaklayın. Sevdiğinizi söylemek için BABANIZ her zaman yanınızda olmayabilir.

 

Bu vesileyle aziz vatan için şehit olmuş nice babalarının, baba adaylarının ve tüm Babaların önünde saygıyla eğilir hepsini içten duygularla selamlarım.

 

 "BABALAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN"

 

 

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

 

 

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024