SİVRİHİSAR HUZUREVİ - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR HUZUREVİ

SİVRİHİSAR HUZUREVİ
Yayınlama: 4 Mayıs 2011 Çarşamba - 8.195
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli Okurlarım!

Hepinize içten saygılarımı sunarım. Bu yazımda sizlere SİVRİHİSAR’ da eksikliği çok fazla hissedilen “HUZUREVİ” konusunu işlemeye çalışacağım.Bu konu çok önemlidir.Tüm okurların ve hemşehrilerimizin bu konuda yapacakları maddi manevi katkılarla doğduğu topraklara olan vefa borcunu yerine getireceklerine inancım tamdır.

 

Tıbbın ilerlemesi, insan ömrünün uzaması ile yaşlı nüfusun arttığı gözlenmektedir. Geniş ailelerin küçülmesi, kırsal bölgelerden kentsel bölgelere çeşitli sebeplerden dolayı yaşanan göç, büyükşehre uyumsuzluk ve güçlükler dolayısıyla bir yandan SİVRİHİSAR nüfusu azalırken, diğer taraftan da ilçemizde yaşayan insanımızın yaş ortalaması yükselmiştir. Dolayısıyla İlçemiz 60 yaş üzeri ve emekli şehri haline gelmiştir.

 

Yukarıda belirtilen nedenlerle SİVRİHİSAR’ da her geçen gün sayıları artan, sosyal ve ekonomik yönden yoksunluk içinde bulunan yaşlı kişilerin, huzurlu bir ev ortamı içinde yaşantılarını devam ettirmelerini, fiziksel ve ruhsal sağlıklarının korunmasını, sosyal ilişkilerinin geliştirilerek devam etmesini, huzur, güven ve refah içinde bulunmalarını sağlamak amacıyla SİVRİHİSAR’da huzurevi açılması kaçınılmazdır.

 

Huzurevi, yaşlı kişileri huzurlu bir ortamda korumak ve bakmak, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını karşılamak, yakınları ve toplumla ilişkilerini devam ettirip, gerekli sosyal ve psikolojik destek sağlamak amacıyla kurulan yatılı sosyal hizmet kuruluşlarıdır. Yaşlı insanların fiziksel çöküntü ve hastalık nedeniyle kendi ihtiyaçlarını gideremez durumla  karşılaştıklarında,  yaşamlarını sürdürebilecekleri en uygun ortam huzurevleridir. 

 

Huzurevin amacı; Bakıma muhtaç ileri yaştaki insanların beklentileri doğrultusunda, çeşitli problemlerini çözmede yardımcı olarak yaşama daha sıkı tutunmalarını sağlamak ve yaşamlarını mutlu olacakları yeni uğraşlarla sevgi ve saygı görecekleri çevrede sürdürmeleri ve kendilerini güven içinde hissetmeleri için cinsiyet ayrımı gözetmeksizin hizmet olmalıdır.

 

Hayat uzun bir yolculuktur. Buna gençlikten bakarsak sonsuz derecede uzun, yaşlılıktan bakarsak çok kısadır. Hiçbir insan yaşlanmak istemez. Ama yaşlılık da kaçınılmazdır. Dünyaya gelen her canlı ölümü tadacak ve ömrünü bir şekilde tamamlayacaktır.

 

Hayatım da yaşlıların hep ayrı bir yeri olmuştur. Onlara ne kadar hürmet, saygı, sevgi, ilgi göstersek azdır. Çünkü onlar hepimizin Annesi, babası, dayısı, teyzesi, komşusu... Onlar bizlerden başka bir şey de istemiyorlar.

 

Yaşantımda beni tanıyan annem, babam, eşim, çocuklarım, yakınlarım ve tüm dostlarım “Huzurevi” konusunda çok hassas olduğumu bilirler. Bu konu çocukluğumdan beri hedeflediğim hayallerimin en üst sırasındadır. Huzurevi gibi bir tesisin ilçeme kazandırılması konusunda maddi ve manevi her türlü oluşumun yanında yer almanın gururunu taşıyacağım. İlçeme vefa borcu olarak denizde bir kum zerresi olmaya talibim. Gerekirse ellerimle ve bedenimle, o inşaatın temelinde amele olarak çalışmaktan da onur duyarım.

 

Gazi M. Kemal Atatürk ” Bir milletin yaşlı ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama Kudretinin en önemli göstergesidir. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı millet olarak minnet borcumuz vardır. Bu hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur” demiştir.

 

Çağdaş toplumlar, yaşlılarına, çocuklarına ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkabilen ve onlara zor zamanlarında elini uzatabilen toplumlardır. Bu anlayışla SİVRİHİSAR ’da yardıma muhtaç olan yaşlılarımızın barınmalarını sağlayabilmek amacıyla bir dernek kurulmuştur. Bu derneğin faaliyetleri ve aldıkları yolu başka bir yazımda sizlerle paylaşacağım.

 

Sonuç olarak,  gelin el ele verelim ve yaşlılarımızın, yaşamlarının son dilimlerini rahat ve huzurlu geçirmelerini sağlayalım.Unutmayalım ki, Bir gün hepimiz yaşlanacağız.  

 

“HUZUREVİ” konusunda tüm hemşehrilerimizin yapacakları maddi manevi katkılarla doğduğu topraklara olan vefa borcunu ödeyeceklerine inanıyorum. Böylesine önemli bir  konuda herkesi azami duyarlı davranmaya davet eder, bu duygularla hepinize saygılar sunar, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

 

 

SAYGILARIMLA      Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024