KAZANAN SİVRİHİSAR VE SİVRİHİSAR’LI OLSUN - Eskişehir Haber

KAZANAN SİVRİHİSAR VE SİVRİHİSAR’LI OLSUN

KAZANAN SİVRİHİSAR VE SİVRİHİSAR’LI OLSUN
Yayınlama: 4 Nisan 2011 Pazartesi - 8.242
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli okurlarım! Hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunarım. Bu yazımda sizlere şahsımı “Eskişehir Bağımsız Milletvekili Adayı” olarak görmek isteyen çok sayıdaki dost, arkadaş ve hemşehrilerimin beklentilerini cevap vermek istedim. Sürç-i lisan edersem affola…
 
Öncelikle yüce meclis çatısı altında hizmet etmemi isteyip beni onore eden, böylesi bir görevi bana layık gören arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Bugüne kadar ki çalışmalarımı ve yazılarımı siyaset üstü görerek yazdım ve böyle olmaya da devam edeceğim.
 
Arkadaşlarım bana bu fikri ilettiklerinde ilk aklıma gelen şu oldu. Eğer Aday olursam “Kaybeden ben olabilirim. Ama kazanan Sivrihisar olabilir”. Sivrihisar’ıma faydası olacak ise neden olmasın düşüncesini taşıdım. Amacım; BİR İŞARET FİŞEĞİ ÇAKMAK’ tı. Bu işareti bir hemşehrim görür, çıkılan bu yolda o kişiyle gücümüzü birleştirerek daha geniş katılım olabilir mi idi. Ne yazık ki şimdiye kadar çıkan bir aday olmadı.
 
Bugüne kadar söylenemeyenleri söylemek, ezberleri bozmak, SİVRİHİSAR’ ın meclisteki gür, kararlı ve korkusuz sesi olmak için, bağımsız olarak yola çıkmayı çok isterdim. Haksızlığa uğrayan hangi kesimden insan olursa olsun, “mazluma kimliği sorulmaz” anlayışıyla, çözüm üretecek bir siyaset için bağımsız olarak seçime girme kararını almayı da çok isterdim.
 
Kendimde bu gücü ve cesareti bulduğum halde Milletvekili olmak gibi bir hırs ve heves içersinde değilim. Amacım sadece Sivrihisar insanın “Sivrihisar Partilisi” olması için duyarlı hale gelmesi ve oylarını kullanırken bunu göz ardı etmemelerine vurgu yapmaktı.
 
Bugün partilerin içinde siyaset yapmanın gereklerini herkes biliyor. Ben siyasetçi değilim, çok da param yok, sizlerden biriyim. SİVRİHİSAR’ lı olarak her yerde gücümüzün olduğunu ve var olduğumuza dikkat çekmek için medeni cesaret örneği göstererek, SİVRİHİSAR insanının hakkını savunabilecek bir adayın çıkması için yakılan bu ışığa bir hemşehrimizin cevap vermesiydi.
 
Geçmişteki  tarihi misyonu ile  Sivrihisar'ın bugünkü makûs durumu beni her zaman derinden etkilemiş ve bir şeylerin değişmesi gerektiğine inanmış biriyim. Adaylığım konusunda çok iyi tepkilerin yanında azda olsa kötü tepki aldım. Benim için önemli olan bu kötü tepkilerin normalliği kadar, vurgulanmak istenen durumun önemidir. Çünkü herkesin görüşüne uygun bir partiden aday olmam ve gönül verdikleri partinin oylarını etkileyebileceği düşüncesiyle olan doğal tepkilerdi. Asil olan halkın kendisine hizmet edecek vekilini seçmesidir.
     
Gelinen bu noktada Meclise girmesi muhtemel tüm siyasi partilerin Aday adayları arasında, hiçbir SİVRİHİSAR’ lı adayın ön sıralarda olmayacağı veya seçilecek sıradan aday gösterilmeyeceğidir. Dolayısıyla 130.000 Sivrihisar’ lının mecliste temsili söz konusu olmadığı gibi, oylarının boşa gideceği, seçilen vekillerinde Sivrihisar’ lı olmadıkları için Sivrihisar’a dahi uğramayacaklarıdır. Sonuçta İnsanımızın talep ve istekleri bir başka bahara kalacak veya kaybolup gidecektir.
   
Mevcut sistem tarafından tepeden indirilerek, seçmemiz için bize sunulan, ister beğenelim ister beğenmeyelim, sesimizi dahi çıkartamadığımız, oy vermek için mecbur bırakıldığımız sistemde “seçme hakkından” bahsetmenin mantığını kavramış değilim. Mağdur edilen geniş kitlelere yapılanların devam etmesi, haksızlıklara göz yumulması demektir. Bu haksızlıklara göz yummayan doğu ve güneydoğudaki halkımız kendi adayını bağımsız olarak meclise gönderebilirken, okuma yazma oranı yüksek batılı insanımız kendi bağımsız adayını meclise gönderebilme becerisi gösterememiştir. Bu durum kabul edilebilir bir şey değildir.
  
Hal böyle iken Mecliste SİVRİHİSAR’ lı 130.000 vatandaşımızın oyunun ne kadar önemli olduğunu bilen, Siyasi partilerinden bu gerçeği gören ve seçilebilecek sıralardan aday gösteren partilerin şanlarının çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Görmezden gelinen ve siyasi parti liderlerinin belirledikleri listeleri noter gibi onaylamayacak bilinçli Sivrihisar seçmeninin bu listelere itibar etmemeleri ve öz be öz ESKİŞEHİR ve SİVRİHİSAR ‘lı adaylara yönelmelerine yardımcı olmaktır.
  
Sivrihisar’a olan sevdam asla bitmeyecektir. Bu duygularla “milletvekili seçimlerinde aday olmayacağımın” bilinmesini ister. Bana bu yolda düşünceleri ile destek olan eş dost akraba ve arkadaşlarıma Teşekkür ederken, üzmüş olduğum dostlarım var ise de onlardan özür dilerim. Hepinize saygılar sunar işlerinizde kolaylıklar dilerim.“KAZANAN SİVRİHİSAR VE SİVRİHİSAR’LI OLSUN”.
 
 
 
SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY
 
necmigunay@hotmail.com
 
 05072183066  





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024