SİVRİHİSAR DIŞANA YATIRIM YAPAN SİVRİHİSARLILARA AÇIK DAVET - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR DIŞANA YATIRIM YAPAN SİVRİHİSARLILARA AÇIK DAVET

SİVRİHİSAR DIŞANA YATIRIM YAPAN SİVRİHİSARLILARA AÇIK DAVET
Yayınlama: 13 Mart 2011 Pazar - 9.091
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim kıymetli Okurlarım! Hepinizi saygıyla selamlarım. Bu yazımda sizlere Sivrihisar’da doğup büyümüş, ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, büyümüş zengin olmuş, fakat sonrasında doğdukları topraklara “Ahde vefasızlık “örneği göstererek Sivrihisar dışına yatırım yapan hemşehrilerimizle ilgili olarak duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Sürç-i lisan edersem affola…

 

“Sivrihisar’a olan sevgimi, içimdeki özlemi, uzun yıllar dışarıda yaşamamamın verdiği burukluğu yazılara dökmekten Sivrihisar’ı daha yeni yeni tanımaktan oldukça keyif alıyorum. Bu sayede her gün çocukluğumun geçtiği memleketimi, doğduğum yer ile hasretimi gideriyorum. Bende Sivrihisar’ı yazmak böyle bir alışkanlığı geliştirdi. Aslında bir alışkanlık değil bu; bir zevk, bir mutluluk…

 

Sivrihisar yemekleri, doğal güzellikleri ve insanı ile güzeldir! Bir ayrıdır orda yaşamak. Kendine kolaylıkla alıştırır bizi. Kısa süre yaşamak için bile gelenleri kendine alıştırır ve nedense hayatlarını bizim memleketimizde sürdürmeye karar verirler. Sivrihisar’da kendi akrabalarından başka herkesin komşu annesi, komşu dedesi, teyzesi, ablası, abisi olur.

 

Sivrihisar’ın gelişmesi kalkınması tanıtılması, turizmdeki var olan potansiyelin kullanılması için mücadele eden insan sayısı ne kadardır? Maalesef etrafımıza baktığımız da görüyoruz ki Sivrihisar’ın gelişmesi ve kalkınması için savaşan çok az kişi var. Bizim yapmamız gereken bu vurdumduymaz, bana neci, nemelazımcı alışkanlıklara alışan herkesi vazgeçirip, Sivrihisar’ın geleceğini kurtarmaya alıştırmaya yöneltmeliyiz.. Alışkanlıklarımız Sivrihisar’ı sevmek, güzel ve şirin ilçemizi güzelleştirmek, tanıtmak, geliştirmek olmalıdır.

 

Nedense bizim memleketimiz sadece kendi içinde yaşayan dışarıya göç edip orda yatırımlarını yapan asıl “Sivrihisar’lıları” kendine alıştıramamıştır. Memleketini bırakıp başka ellere gitmiştir. Yatırımlarını orada yapmıştırlar. Onları memleketimize bekliyoruz, memleketimizi yaşamaya davet ediyoruz.

 

Hep birlikte el ele verip memleketimizi dış görünüş, sanayi, iş imkânları, yaşam koşulları bakımında geliştirmeye yönelelim, alışkanlıklarımızdan biri de bu olsun. Aslında dedim ya alışkanlığımız değil bu bizim hayatımız olsun. Dışarıdaki Sivrihisarlıları ise memleketimizde yatırım yapmaya davet ediyoruz.

 

Bu duygularla, Sivrihisar ismi geçince kalbi farklı atan, gözleri parlayan tüm “Sivrihisar sevdalısı” yatımcıları ilçemize yatırım yapmaya ve  tekrar Sivrihisar’ a alışmaları dileğiyle herkese saygılar sunar, işlerinde kolaylıklar dilerim.

      

 SAYGILARIMLA                    Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066

 

 





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024