MARKA KENT SİVRİHİSAR - Eskişehir Haber

MARKA KENT SİVRİHİSAR

MARKA KENT SİVRİHİSAR
Yayınlama: 6 Mart 2011 Pazar - 8.142
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim, Kıymetli okurlarım! Hepinizi saygıyla selamlarım. Bu yazımda sizlere “MARKA KENT” konusunu işlemeye çalışacağım.


Marka Kent” kavramı, SİVRİHİSAR’ a yatırımcı, alıcı ve turist çekmeye odaklanmalıdır.

Tabii ki SİVRİHİSAR’ ın yöneticileri ilçenin güzelleşmesini ve dünyaca ilgi çekmesini ister. Bunun için plan ve projeler yapabilir veya yapılan plan ve projeleri destekleyebilirler. Ama “Marka Kent” olma iddiasında iseler, güzelleştirmeye ve dünyanın ilgisini çekmeye merkezden başlamalıdırlar.

Marka Kent olmak için öncelikle SİVRİHİSAR’ ın dışa açılması gerekir. Hemşehri ve hemşehri olmayan yatırımcıları, alıcıları ve turistleri sürekli artan bir ivme ile SİVRİHİSAR’a çekebilmeniz gerekir.

 

Marka Kent olmayı başarabilmeniz için;

1. SİVRİHİSAR’ ı merak ettirmeliyiz.

 

Ülke içinde ve ülke dışında SİVRİHİSAR ‘ın her alanda tanıtımının yapılması, basın, medya, internet gibi günümüz teknolojiden mümkün oldukça fazla yararlanılması, her ürünümüzü ön plana çıkarma gibi yanlıştan dönülerek SİVRİHİSAR ‘a ait en az bir hedef ürünler seçilerek daha çok ülke ve dünya gündemine getirilmesi çalışmalarına başlanmalıdır.

2. İlçemize ait marka ürünler geliştirmeliyiz.

 

SİVRİHİSAR’ a it tüm ürünlerin listeleri yapılmalı, önclikle ve özellikle 2-3 hedef ürün seçilerek bunlar üzerinden patentler alınarak(Dünyanın Merkezi Burasıdır)bunu yurt içi ve yurt dışı tanıtımlarda kullanmalıyız.


3. Kente gelenlere misafirperver davranmalıyız.

 

SİVRİHİSAR’ a gelenlere kendi kültürümüzü dayatmadan, onların kültürlerine göre hizmet üretmeli, yabancı konukları ağırlamaya yönelik bilinçlendirmeler yapılmalıdır.


4. SİVRİHİSAR‘ daki turizm ve ticareti kolaylaştırılmalı,

 

Turizm ve hizmet sektörleri iyi analiz edilmeli, bürokrasi azaltılmalı, Fuar ve kongrelere önem verilmeli, İş dünyasına rehberlik edecek profesyonel yapılarla (ajans vb) çalışılmalıdır.


5. Keyifle yaşanılacak bir SİVRİHİSAR ortamı yaratılmalıdır.

 

SİVRİHİSAR’ ı güzelleştirmeye, çalışılmalı. Ama bu faaliyeti en öne koymamalı, Şehrin gelişim planlarını tamamlanmalı, kentsel dönüşüm sağlanmalıdır.


“Rekabet sadece ürünler ve firmalar arasında gerçekleşmez. Ülkeler ve şehirler de birbirleriyle rekabet eder.” Biz SİVRİHİSAR olarak Beypazarı Safranbolu Amasra gibi ilçelerle rekabet etmeliyiz. Bugün bu saydığım ilçelerin kazançları ve ilçe içinde dönen sıcak para oldukça büyük rakamlara ulaşmıştır. Oysa SİVRİHİSAR’ da dolaşan sıcak para ilçemiz insanının kendi parasıdır. Yani esnaf kazandığı parayı ilçemizin kendi insanından kazanmaktadır. Para dönüşümü çok kısa ve dar alandadır. Yukarıdaki ilçelerde dönen paralar dışarıdan gelen turistin bıraktığı paralardır.

 

Marka Kent yaklaşımımızı özetlemek gerekirse;

 

Marka Kent olmak için dışa açılmayı kabul etmemiz gerekir. Yabancılara uyum sağlamayı ve hizmet etmeyi öğrenmeliyiz. Marka Kent olmak için SİVRİHİSAR farklılık göstergesini bulmamız ve ona kimlik kazandırmamız gerekir. SİVRİHİSAR hakkında konuşan ne kadar çok insan varsa o kadar marka olmuş demektir. Bunun için en ucuz ve etkili yol SİVRİHİSAR ‘ın internetteki varlığının daha da güçlendirilmesi gerekir.


Tek amacım daha güçlü bir SİVRİHİSAR. Göç veren değil, göç alan bir ilçe olması. Buda Marka bir ilçe olmaktan geçer. Bu duygularla hepinize saygılar sunar, işlerinizde kolaylıklar dilerim.

 

 

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024