SİVRİHİSAR 11’NCİ KÖY ! - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR 11’NCİ KÖY !

SİVRİHİSAR 11’NCİ KÖY !
Yayınlama: 18 Ekim 2010 Pazartesi - 7.826
A+
A-

SİVRİHİSAR 11’NCİ KÖY !

 

Saygıdeğer Hemşehrilerim ve kıymetli okurlarım, hepinize saygılar sunarım. Bu yazımda sizlere 11 nci köyden seslenmek istedim.

 

Bugüne kadar yazdığım yazılarda hiçbir kimseyi, hiçbir kurumu direk hedef almadan, kimseyi kırmadan, incitmeden, hukuk ve ahlak kurallarına uyarak yazdım. Sözcükleri seçerken, cümleleri kurarken titiz ve seçici olmaya özen gösterdim. Yazılarımda "Sivrihisar kültürünü, tarihini, tanıtımını ve ilçem insanının üstünlüklerini ön planda tutan" düşünce anlayışı içinde oldum.

 

Ne hikmetse her yazımdan sonra mutsuz bir azınlık yazılarıma tepki göstererek;

 

-Yok, efendim bu kim?

-Amacı ne?

-Ne yapmak istiyor?

-Makam veya mevkiimiz de gözümü var?

-Bir yere veya yerlere mi aday?

 

Gibi sorularla beni hep bir yerlere koymaya çalıştılar. Hemen cevap vereyim. “Sözde değil Özde Sivrihisar sevdalısıyım”. Amacım uyutulan kandırılan ve uyuşturulan tertemiz Sivrihisar insanına ”SİVRİHİSAR’lılık bilinci”ni doğru ve akademik verilerle sunmaktır. Hiç bir makam ve mevkide, kimsenin koltuğunda gözüm yoktur. Bir yere aday olacaksam çıkar açıkça söylerim. Kimseden korkum yok. Kimsenin de korkmasına gerek yok. Kimsenin arkasından konuşmam, lafı kıvırmam, dosdoğru söylerim. Siyaseti bilmem, siyasette yapmam. Siyaset yapacağım tek parti “SİVRİHİSAR PARTİSİ” dir.

 

SİVRİHİSAR’ da yaşamasam da, SİVRİHİSAR’ ın sorunlarını ve çözüm yollarını bildiğim kadarıyla SİVRİHİSAR halkıyla paylaşmanın doğru olacağı düşüncesiyle bilgiler aktarmaya çalışıyorum. Bundan neden, kim ve kimler rahatsız olur anlamak mümkün değil! “Her koyun kendi bacağından asılır”,”Yarası olan gocunur”

 

Doğruları ve bildiklerimi söylemekten hiçbir kuvvet alıkoyamaz. Bunları söylerken tartışma ortamı yaratmadan, çözüm üretmek adına söylediğimin bilinmesini isterim.

 

SİVRİHİSAR’ da seçme hakkımı kullanamasam da takdir ve eleştiri hakkımı sosyal sorumluluğum gereği kullanmamdan birileri alınıyorsa ve kırılıyorsa çok üzülerek söylüyorum "daha çok kırılacak, üzülecek ve alınacaklardır". "Nefesim yettiği kadar bu hakkımı kullanmaya ve yazmaya" devam edeceğim.

 

Yazılarımda gerçeği ortaya koyarak, çözüm yollarını, buradan doğruları çıkarmayı ve ilçeme katma değer katacak bilgileri ortaya koyarım. Ortaya koyulanları iyi okumak, anlamak gerekir. Peşin hükümler insanların algılarını ortaya koyar.

 

Eleştirilerine;

 

-         Amaaa…!

-         Yaaaa…!

-         Öyle değil işte…!

-         Oradan öyle görünüyor,

-         Davulun sesi uzaktan hoş gelir,

-         Yazmayla olmuyor,

-         Yaşa da gör… vb

 

Gibi, ön yargılı ifadelerle başlanılırsa, çözümü imkânsız kılma, iş yapmama, hatta işe başlamama gibi sığ düşüncelere sebep olur. Bu düşünceler SİVRİHİSAR’ ın önünü geçmişte tıkadığı gibi günümüzde ve gelecekte de tıkaması kaçınılmaz olacaktır

 

SİVRİHİSAR ın geleceği, halkımızın huzur ve refahı için hiç kimseyi kimseden ayırmadan, yazılanlardan alınmadan, gücenmeden, eleştiriden korkmadan hoşgörü, saygı ve sevgi kuralları içinde SİVRİHİSARın sorunlarını çözülür. "Yeter ki SİVRİHİSAR, Yeter ki SİVRİHİSAR’  lı istesin".

 

SAYGILARIMLA  Necmi  GÜNAY

 

necmigunay@hotmail.com

 

05072183066





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024