SİVRİHİSAR’DAKİ EĞİTİM ATAĞI - Eskişehir Haber

SİVRİHİSAR’DAKİ EĞİTİM ATAĞI

SİVRİHİSAR’DAKİ EĞİTİM ATAĞI
Yayınlama: 6 Nisan 2010 Salı - 11.800
A+
A-

Eğitim: Bireyin doğumundan ölümüne süregelen bir olgudur. Eğitim, bireyin davranışlarında değişme meydana getirme sürecidir. Eğitim, önceden saptanmış esaslara göre insanın davranışlarında belli gelişmeler sağlamaya yarayan planlı faaliyetlerdir.

Öğretim: Öğrenmeyi kolaylaştıracak etkinlikleri düzenleme, gerekli araç ve gereçleri sağlama ve rehberlikte bulunma eylemidir. Öğretim faaliyetlerinin önceden hazırlanmış bir program çerçevesinde amaçlı, planlı, düzenli ve kontrollü olarak yapıldığı yerler okullardır.

Öğrenim; Herhangi bir meslek, sanat veya iş için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkların elde edilmesi amacıyla yapılan çalışmadır.

Sivrihisar beklide hiçbir ilçeye nasip olmayacak Eğitim ağlarıyla örülüdür. İlçemizde her branşa ve bölüme yönelik okul bulunmaktadır. Eğitimde yaptıkları hayır işleriyle isimlerini ölümsüzleştiren değerli büyüklerimize saygılar sunar, ölenlere rahmet, kalanlara uzun ömür dilerim.

Eğitim ağına son olarak 02 Nisan 2010 Cuma günü saat 15 00 da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent ARINÇ’ın da katılımıyla, 22.Dönem Eskişehir Milletvekili Sayın Fahri KESKİN tarafından Sivrihisar ilçemizde yaptırılan 24 derslikli “Fahri Keskin Anadolu Öğretmen Lisesi” eklendi.

İlçemizde ki eğitim kurumlarını, Yatılı Bölge Okulunu ve Öğrenci Yurdunu bizim kullanımımıza açan hayırsever insanları ve isimleri verilen bazı okullar hakkında kısa bilgiler vermek isterim.

FAHRİ KESKİN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ: Hayırsever, Öğretmen ve Eski Milletvekili Sayın Fahri KESKİN tarafından yaptırılmıştır.

MUZAFFER DEMİR SEV ANADOLU LİSESİ: Sayın Muzaffer Demir’in katkılarıyla yapılan yeni binasında eğitim-öğretimine devam etmektedir. Faaliyete geçiş aşamasında Vakıf başkanı olan Sayın Atila ŞAMDAN gayret göstermiştir.

SIDIKA HANIM LİSESİ:Hayırsever Osman KUZUCUOĞLU tarafından tek kat olarak yaptırılmış, devlet tarafından ikinci kati ilave edilmiştir.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ: Sivrihisar’a bağlı Ertuğrul köyü doğumlu Merhum Yavuz GÜLERCE’nin hayırsever eşi Sayın Nurbiye GÜLERCE tarafından yaptırılmıştır.

HASAN KARACALAR İÖO: 1894 Yılında Sivrihisar’da doğan Hasan KARACALAR adın verildiği okuldur. 1987 yılında ilçemize okul yapılması için arsa aranırken yardımsever torunları tarafından isminin verilmesi kaydıyla okul yapılmak üzere arsa bağışlanmıştır.Ölümünden sonra doğmuş olduğu mahalleye KARACALAR mahallesi adı verilmiştir.

PROF. DR. MEHMET KAPLAN YİBO: Prof. Dr. Mehmet Kaplan 18 Mart 1915 de Sivrihisar'da doğdu. 1939'da İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu, Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1952'de Türk Edebiyat Profesörü oldu.

MUSTAFA ATIŞKAN ÖĞRENCİ YURDU: Atışkan kardeşler tarafından yaptırılan, 240 öğrenciyi barındıracak MUSTAFA ATIŞKAN öğrenci yurdu, ilçemizin yurt ihtiyacının tamamını karşılamaktadır.

Bunların yanında;

Sivrihisar Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi,
Sivrihisar Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi,
Sivrihisar İmam-Hatip Lisesi,
Sivrihisar Anadolu Kız Meslek Lisesi

Bir konuyu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Sırada açılacak okul “Turizm Meslek Lisesi” olmalıdır. Eğer olmuyorsa Sivrihisar Endüstri Meslek Lisesine ilave bölümlerde önceliğin “Turizm”le ilgili bölümler olması naçizane isteğimdir. Nedeni ise; ilçemiz Turizm potansiyeli olarak oldukça yüksek değerlere sahiptir. Tüm bu değerler kısa zaman da ülke turizminin hizmetine sunulacaktır.Bunun altyapısında ise çok büyük boşluklar bulunmaktadır. Açılacak bu meslek lisesi ile ara eleman sıkıntısı çektiğimiz veya çekeceğimiz konularda ki boşlukların doldurulacağı kanısındayım.

Elbette bu yeterli değildir. Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile görüşmeler yapılarak ilçemizde ki Osmangazi Üniversitesi Sivrihisar Meslek Yüksek Okuluna “Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu” ve bölümleri eklenerek, hem öğrenci kapasitesi artırılmalı, hem de bu ara ve kaliteli elemanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi sağlanmalıdır.

Bu Yüksek okulda;

—Ağırlama Hizmetleri,
— Konaklama Hizmetleri,
—Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri,
—Tur Operatörlüğü,
—Otel ve Resepsiyon Hizmetleri,
—Kat Hizmetleri,
—Tur Rehberliği vb. gibi bölümler açılmalıdır.

Bununla beraber Osmangazi Üniversitesi ne bağlı 4 yıllık bir “Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu” kazandırma çalışmalarına hızla başlanmalıdır. Bu Fakülte kazandırıldığında Sivrihisar’ın turizm potansiyelindeki kalite ve profesyonel eleman sıkıntısı da çözülmüş olacaktır. Böylelikle SİVRİHİSAR’daki eğitim atağında zincirinin son baklası tamamlanmış olacaktır.

Tüm hemşehrilerim “Eğitim” konusundaki hassasiyetini biliyorum.” Şimdiden önlem alınmazsa, yarın çok geç olabilir”.Herkese saygılar sunar,işlerinde kolaylıklar dilerim.

SAYGILARIMLA Necmi GÜNAY

necmigunay@hotmail.com

05072183066






Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar

Diğer Yazıları

Copyright © 2024