Yenikent’te Kentsel Dönüşümü Konuştular - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Yenikent’te Kentsel Dönüşümü Konuştular

Yenikent’te Kentsel Dönüşümü Konuştular
Yayınlama: 7 Mart 2024 Perşembe
A+
A-

Geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı Odunpazarı Adayı Özkan Alp'in dile getirdiği Yenikent'te kentsel dönüşüm konusunda CHP adayları Yenikent sakinleri ile buluşarak kentsel dönüşümü konuştular. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Milletvekili İbrahim Arslan, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, Yenikent Kooperatif  Başkanı Hüseyin Ceylan ve Yenikent Mahallesi sakinleri katıldı.

25 yıda 1,2,3,4 24 daire dönüştürebildiler

Cumhur İttifakı Adayı Nebi Hatipoğlu'nun ifadesi ile şuana kadar somut olarak 3 blok inşaat eden ve hala çalışmaları devam eden 24 dairenin dönüşümünü yapabilen Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin CHP Adayı Ayşe Ünlüce, Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırladığını belirterek, öncelikli yerlerin belirlendiğini söyledi. Yenikent Mahallesi’nden önce başka mahallelerin daha öncelikli kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyleyen Ayşe Ünlüce, “Kentsel dönüşümde vatandaşların projelere katılımı, projelerin sonuçlanması kadar önemlidir. Eğer sizlerin ortak rızası olmazsa bu iş bizim daha önce yaşadığımız kötü tecrübelere benzer, 8-10 yıllık emek çöpe gider. Eskişehir ciddi bir Kentsel Dönüşüm alanını kaybetti maalesef. O alanlar gerçekten ilk kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmesi gereken yerlerdi. En riskli mahallelerimizdi” dedi.

Yenikent Mahallesi sakinlerinin kentsel dönüşüme rıza gösterdikten sonra Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin ellerinden geleni hızlı bir şekilde yapacaklarını ifade eden Ünlüce, “Kentsel Dönüşüm Stratejik Eylem Planımız, şehrimizin yaşam kalitesini artırmak, sürdürülebilir kalkınmayı dengeli biçimde teşvik etmek ve afetlere karşı dirençli yapılar oluşturmak amacıyla hazırlanacak. Bu planı, mevcut kentsel alanların yenilenmesi, altyapının modernize edilmesi, yeşil alanların genişletilmesi ve toplumun ihtiyaçlarına uygun, çevre dostu ve enerji verimli binaların inşa edilmesini içerecek şekilde hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024