Çalışarak Seçimi Kaybetmek!.. - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Çalışarak Seçimi Kaybetmek!..

Çalışarak Seçimi Kaybetmek!..
Yayınlama: 11 Şubat 2024 Pazar
A+
A-

Belediye başkan adayları.. Kim ne yapacak? Hangi engelleri aşacak? Hangi engellere takılacak! Derken; adeta büyük davaların küçük hesaplara kurban edildiğini maalesef üzülerek tekrar gördük. 

Yav arkadaş hiç mi ders almazsınız?

25 yılda Eskişehir’i algı ve ilizyonla kazanan bir belediye başkanına karşı maddi ve manevi güce sahip Hatipoğlu’nun büyük bir enerjiyle başladığı çalışmalar kısmen hayranlık uyandırsa da, maalesef o dediğimiz engellere takılmaya başladı.

Erdoğan dan aldığı tam destek ile yerel siyaseti yeniden dizayn etmesine karşı içeriden sinsice yada basiretsizce engellemeler görüyoruz. Hatipoğlu‘nun etrafında etkin birçok kişi günü kurtarmanın, yoğun programları tamamlayıp resim-video paylaşımları ile belki de o resimleri o videoları hiç göremeyecek olan seçimdeki HEDEF OY KİTLESİNİ gözden kaçırıyor.

Seçime kısa bir süre kala ısrarla kendimizi yırtmamıza rağmen maalesef bu arkadaşlar tuzları kuru olacak ki bu konuda Nebi Bey’in inisiyatif almasına destek vermiyorlar, aldıkları talimatları savsaklıyorlar yada kendilerince gereksiz mi görüyorlar..

Yarın Kaybettiğinde de ilk üzülen ben olacağım. Ya siz!

Siyasetin kısır döngüsü olan Dernek-Vakıf çizgisini çok önemli görüp arka planı boş bırakmak gibi bir garabetle karşı karşıya kaldık. Siyaseti parselleme ve kontrol etmenin derdinde olan bu yapılardaki ego dolu başkanların emin olun hane halkına oy kullanmada tesirleri yokken; çıkıp binlerle ifade edilen OY POTANSİYELİNDEN bahsetmeleri tam bir komedi.. Madem bu kadar OY potansiyelin varda neden gidip bir partiden aday olmuyorsun diyen de yok!

Halkın %60’ı kemik bir oy kitlesi olarak ortada. Bunu iki güçlü adaya böldüğümüzde %30 oranında oy düşer. Diğer adayları %10’da toplasanız geriye %30 bir kitle kalır. Kaygan oy kitlesi olarak adlandırdığımız %15 lik kitle ve ulaşamadığınız %15’lik diğer kitle üzerinden kim HAMLE YAPARSA seçimi kazanır. Bunu hala anlamayan insanlarla oturup neyi istişare edeceksin!

Paşa Keyfin bilir!

Kendi Aracımızla, kendi paramızla, kendi imkânımızla didinip durup projeler üretsek te günün sonunda sunduğumuz bütün projeler elimizde kalıyor.

 Tabii ki sivil toplum örgütlerini gez dernekleri gez! Hemşerilere selam ver. Bunlar sadece sana vizyon katar. Ya Oy!

 O sokağa çıkmamış siyasete bulaşmamış temiz insanları çok küçük hareketlerle uyandırabilirsin. Bunun için devasa bütçelere de gerek yok. Bu memlekette DEM parti geleneğinin nasıl oy topladığını bilmeyen var mı?

İstediğiniz kadar otellerde yemek verin insanları toplayın… Ulaşmanız gereken kitleyle gördüğünüz, iletişime geçtiniz kitle aynı değil...

Eski dost düşman olmaz!

Osman Yüksel gibi değerli şahsiyetler elbette çok önemli hamleler yapacaklar. Ama senin ikna etmen gereken oy SKM ne gelen oy değil. SKM veya parti teşkilatını gelen giden senin misyonuna sahip olup sana oy veren kitle, yani zaten senin oy un. Onu motive ediyorsun ona moral oluyorsun, ama bu OY u üretime geçiremiyorsun!..

Hatipoğlu Eskişehir için bir şans ve bir fırsat. Ama etrafındakilerin de acilen bu çerçeveye dönüp küçük hesapları bırakmaları lazım. İnanıyorum ki; Hatipoğlu’nun birçok saha projesini engellediler, gereksiz gördüler... üzüntü verici..

BİR OY ÇOK DEĞERLİDİR!

Yönetim kademelerini tek tek değiştirirken, büyük bir sinerji yakalamışken, fikirsiz fikir bazlar seçim kampanyasından nemalanıp sadece kendisine ve çevresindeki 3-5 kişiye tüm işleri yürütüp “bu kadarı yeter bize” “gerisine gerek kalmadı!” tavırlarından eminim Hatipoğlu da habersizdir..

Seçimi 3-5bin oy’la kaybettiğinizde etrafınızdakilerin hiç biri kalmayacak, ama biz hala burada sizinle beraber mücadeleye devam edeceğiz. Biz yine kahrolacağız..

Henüz geç olmadan!

Her gün bir altın verseniz size oy vermeyecek insanlar ve yapılarla zaman harcamak yerine daha aktif çalışmalar yürütebilirsiniz. Çok küçük dokunuşlardan bahsetmiştim..

Çünkü Eskişehir’i seviyorum! Peki ya siz? Hala Eskişehir’i Seviyor musunuz!?





Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024