Türkiye’nin potansiyelini asıl hedeflerimize ulaşmak için kullanabileceğimiz yere geldik - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Türkiye’nin potansiyelini asıl hedeflerimize ulaşmak için kullanabileceğimiz yere geldik

Türkiye’nin potansiyelini asıl hedeflerimize ulaşmak için kullanabileceğimiz yere geldik
Yayınlama: 12 Mayıs 2023 Cuma
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sultangazi mitinginde yaptığı konuşmada, 21 yılda gerçekleştirdikleri icraatları gösteren videonun alandakilere gösteriminin ardından, “Tüm bunlar, uzun ve meşakkatli mücadelenin sonunda ülkemize kazandırdığımız yatırımlar. Artık Türkiye’nin potansiyelini asıl hedeflerimize ulaşmak için kullanabileceğimiz yere geldik” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Sultançiftliği Merkez Camii önünde gerçekleştirilen Sultangazi mitingine katılarak bir konuşma yaptı.

Katılımcılara 21 yılda gerçekleştirdiklerinin videosunu izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunların, uzun ve meşakkatli mücadelenin sonunda ülkeye kazandırdıkları yatırım olduğunun altını çizdi.  

Artık Türkiye’nin potansiyelini asıl hedeflerine ulaşmak için kullanabilecekleri yere geldiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı, bu vizyonun adıdır” dedi.

Bu sürecin sembolü olan yatırımların birer birer devreye girmeye başladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Ülkemizin ilk yerli ve millî otomobili Togg bunlardan biridir. Sanıyor musunuz ki, TOGG dediğimiz sadece bir otomobildir. Togg, ülkemizde geleceğin yüksek teknolojiye dayalı üretim modelinin adıdır. Birileri kendi aklınca, ‘İHA mı, SİHA mı yiyeceğiz’ diyerek savunma sanayii ürünlerimizi değersizleştirmeye çalışıyor. Hâlbuki savunma sanayii ürünlerimizin her biri, gençlerimizin hayalini kurduğu nitelikli istihdama açılan birer kapıdır.”

Buldukları doğal gaz ve petrol kaynaklarının, insanların refahı için yapacakları çalışmaları kolaylaştırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin geleceğini planlarken ve kurarken, yaşanılan sıkıntılarında farkında olduklarını belirterek, “Hatırlarsanız her yıl Mart-Nisan gibi ülkemizde bir patates-soğan fiyatı tartışması çıkartılır. Çünkü muhalefetin yapacağı bir şey yok. Hâlbuki bu ürünlerdeki fiyat dalgalanmaları, tamamen mevsim geçişiyle ve maalesef ahlaksızlıkla alakalıdır. İşte yeni ürünler tezgâha çıktı ve fiyatlar kendi dengesine oturdu” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİMİZİN HİÇBİR KESİMİNİ ENFLASYONA EZDİRMEME KARARLILIĞIYLA YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Bunları söylerken, gıda ve kira başta olmak üzere, milletin canını yakan hayat pahalılığını asla görmezden gelmediklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin hiçbir kesimini enflasyona ezdirmeme kararlılığıyla yollarına devam ettiklerini belirtti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Asgari ücretten kamu işçileri ve memurlarının maaşlarına, emekli maaşlarından sosyal yardım ödemelerine kadar her alanda yaptığımız düzenlemelerle, insanımıza nefes aldırıyoruz. Salgın döneminde bunu yaptık. Geçtiğimiz sene bunu yaptık. Bu yılbaşında bunu yaptık. Temmuz ayında yine yapacağız, yılsonunda yine yapacağız. Gelişen ve büyüyen ülkemizin imkânlarını milletimizin emrine vermeyi sürdüreceğiz.”

'

Gönderen: alfa_turk



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024