Bozbal:"Kısmi sokağa çıkma yasağı elzemdir." - Eskişehir Haber

Eskişehir Politika

Bozbal:"Kısmi sokağa çıkma yasağı elzemdir."

Bozbal:"Kısmi sokağa çıkma yasağı elzemdir."
Yayınlama: 17 Kasım 2020 Salı
A+
A-

Covid 19 Günlük vaka ve ağır hasta sayılarındaki artışa çok geç olmadan bir önlem alınması gerektiğini belirten Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal,Kısmi sokağa çıkma yasağının şart olduğunu ifade ederek,konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

"Ülkemizde,özellikle şehrimizde son dönemde vaka ve hasta sayılarında yaşanan artış hiç şüphesiz hepimizi üzüyor. Vatandaşlarımızı bir kez daha temizliğe dikkat etme, maske kullanımı ve fiziki mesafe hususlarına riayete davet ediyorum.
  
Virüs taşıdığını bildiği halde evinde izole halde kalmak yerine sokağa çıkan, işine giden, diğer insanlarla bir araya gelen herkes hem yasal olarak suç işlemekte hem de büyük vebal altına girmektedir.
  
Bu tedbirler vatandaşlarımızın günlük hayatını zora sokmak için değil,tam tersine insanlarımızın sağlığını korumak amacıyla alınmaktadır.Başta sağlıkçılarımız olmak üzere, çaba sarfeden kurum ve bireylere şükranlarımızı sunuyorum.
   
Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırıldı. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları yakından takip edildi.Maskeler kontrol ediliyor,sigara yasağı getirildi..
Fakat bu tedbirler günlük bulaş ve ağır hasta sayılarımıza olumlu yansımadı.Aksine vakalar hızlı bir yükselişe geçti.Sağlıkçılarımız biz kurallara riayet etmeyen vatandaşlar yüzünden gücünün son aşamasına gelmiştir.
  
İl Hıfzıssıhha Kurullarının gerektiğinde özel tedbirler alıp bunları kararlılıkla uygulayabilmek yetkileri bulunmaktadır. Artık daha sert tedbirler alma vaktinin geldiğini düşünüyoruz.
Rehavete kapılmaya başladığımızdan,üstelik mevsim şartlarından dolayı konuyu daha ciddiye almalıyız.
  
Restaurantları sadece paket servise geçirmeli, kıraathane kafe ve eğlence mekanlarını kısmi olarak kapatmalıyız. Esnafımızın zararları karşılanacak çözümlerle bu süreci atlatmalıyız.
  
Erken açtığımız okullarda geri adım atmalıyız,tatili uzatmalıyız.Bir süre daha mümkün olduğunca yüzyüze eğitimi azaltmak veya okullarda bulaş riskini azaltacak çözümler  üretilmelidir.
    
Sokaklarımız yine kalabalık,vatandaşımız mecbur olmadığı halde hayatı eve değilde sokaklara sığdırıyor. Bir kez daha ifade etmek gerekirse biz bu işi ciddiye almıyoruz,kısmi olarak sokağa çıkma yasağı uygulamak çok geç olmadan elzem olmuştur.Hastahanelerimiz tam olarak dolmadan bir takım önlemler şarttır." diye konuştu.

 

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024