Eskişehir Sanayi Odası Gençleri Meslek Sahibi Yapmaya Devam Ediyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Eskişehir Sanayi Odası Gençleri Meslek Sahibi Yapmaya Devam Ediyor

Eskişehir Sanayi Odası Gençleri Meslek Sahibi Yapmaya Devam Ediyor
Yayınlama: 5 Nisan 2024 Cuma
A+
A-

İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kursları kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten BEBKA’nın desteklediği, Eskişehir Sanayi Odası organizasyonunda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Mekatronik Eğitimi kayıtları başladı.

En Önemli İhtiyaç Nitelikli İnsan

Eskişehir sanayisinin en önemli ihtiyaçlarının başında nitelikli eleman konusunun geldiğini belirten Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Kurulum aşamasında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi, kısa adıyla ESO Akademi, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman sıkıntısını çözmek için hizmet vermeye devam ediyor. Eskişehir sanayisinin talep ettiği niteliklerde ve kalifiyede insan kaynağı yetiştirmek ve endüstriye kazandırmak en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Eskişehir Sanayi Odası’nın en büyük yatırımlarından biri olan ESO Akademi ile işsiz gençlerimizin istihdam edilebilirlikleri artırmak amacıyla birçok alanda mesleki eğitim faaliyeti yürütüyoruz. Hedefimiz kademeli olarak yıllık en az 2.000 kişiyi eğitmek ve eğittiğimiz gençlerin önemli bir kısmını firmalarımızda istihdam ettirmek. Genç istihdamına çok önem veriyoruz ve bu alanda BEBKA ile ortak çalışmalarımız devam edecek” dedi.

İstihdam Çalışmaları Devam Edecek
BEBKA desteği, ESO ve FESTO TR iş birliğiyle Eskişehir sanayisinin mekanik ve elektronik sistemlerde bakım ve onarım alanındaki nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek için düzenlenecek eğitim sonucunda başarılı kursiyerlerin FESTO TR onaylı sertifika almaya hak kazanacağı belirten BEBKA Genel Sekreteri Sabri BAYRAM, “Bölgede genç istihdamına yönelik olarak eğitim programlarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. BEBKA olarak, 2022-2023 yılları Kalkınma Ajansları teması olan “Genç İstihdamı” kapsamında birçok eğitim programı düzenledik. 2024 yılında da bu eğitim programlarını sürdürmeye devam edeceğiz. Ayrıca Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 2024 yılı teması olarak belirlenen “Kadın İstihdamı/Kadın Girişimciliği” konusunda da sanayi ve diğer sektörlerde ihtiyaç duyulan niteliklere göre eğitim ve istihdam programları düzenleyerek istihdama daha çok katkıda bulunacağız. Eskişehir Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştireceğimiz Mekatronik Uzmanlık Programı sonrasında bölgeye nitelikli iş gücü kaynağı yaratırken gençlere ve kadınlara istihdam imkânı sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.
Eğitime Başvuru ve Kayıt için: bit.ly/4azr5Si   



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024