BEBKA’nın desteklediği MEGEM 35. Dönem Mezunlarını Verdi - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

BEBKA’nın desteklediği MEGEM 35. Dönem Mezunlarını Verdi

BEBKA’nın desteklediği MEGEM 35. Dönem Mezunlarını Verdi
Yayınlama: 21 Mart 2024 Perşembe
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen ve Eskişehir sanayisi için yetişmiş, teknik ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirilen İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları’ndan 108 kursiyer sertifikalarını alarak mezun oldu.

BEBKA, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) ve Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi A.Ş. (MEGEM) iş birliğiyle gerçekleştirilen İstihdam Garantili Meslek Eğitim Kursları’nın 35. dönem mezunları sertifikalarını aldı.

Eskişehir OSB Konferans Salonu’nda düzenlene sertifika törenine; BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Koordinatörü Güliz Ünal, MEGEM Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Barış, MEGEM Genel Müdür Vekili Mustafa Özenç, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Kalite Kontrol ve CMM Ölçüm Operatörlüğü, CNC Tezgâh Operatörlüğü, Kaynak Operatörlüğü, Makine Bakım Operatörlüğü ile Montaj Operatörlüğü olmak üzere 4 konu başlığında düzenlenen eğitimleri başarıyla tamamlayan 108 kursiyerin sertifikalarını aldığı törende konuşan BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, Eskişehir OSB’ye mesleki eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

MEGEM’in Türkiye’ye örnek bir başarıya imza attığını vurgulayan Sabri Bayram, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 dönemi için ilan edilen Genç İstihdam teması kapsamında, kalkınma ajansı olarak bölgede genç istihdamı artırmak adına istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına destek verdiklerini söyledi. Bayram, “Bu çalışmaları yürütürken bölgemizde MEGEM gibi güçlü altyapısı olan paydaşlarımızla birlikte iş birlikleri yaptık. 2 yılda tüm bölgede 705 gencin, Eskişehir’de ise 385 gencin istihdamına katkı sağladık. İstihdamın artması için yürüttüğümüz çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

2024 yılında kadın istihdamına katkı vereceğiz

BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, Bakanlığın 2024 yılı için kadın istihdamı ve kadın girişimciliği temalarını belirlediğini, bu kapsamda BEBKA’nın da bölgede kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak için destekler vereceğini dile getirdi.

1.964 kursiyerimize eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık

Törende konuşan Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya, merkezin 15 yıldır Eskişehir sanayisine başarıyla hizmet ettiğini söyledi. Özkaya, “BEBKA’nın da katkılarıyla düzenlediğimiz 35. dönem grubu olarak 2,5 ay süren kursumuz sonunda; 30 kişi CNC bölümünden, 22 kişi kalite kontrol bölümünden, 26 kişi kaynak bölümünden, 18 kişi makine bakım bölümünden, 12 kişi makine montaj bölümünden olmak üzere toplam 108 kursiyerimizi mezun ediyoruz. MEGEM olarak bu zamana kadar toplam sizler dahil 35 dönem sonunda, toplam 1.964 kursiyerimize eğitim verdik ve meslek sahibi yaptık” dedi.

Özkaya, MEGEM olarak Eskişehir sanayisine nitelikli eleman yetiştirmeye devam edeceklerini aktararak, BEBKA’ya vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçilerek, kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024