"Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duracak" - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

"Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duracak"

"Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duracak"
Yayınlama: 8 Mart 2024 Cuma
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide devrim yaratan keşiflerle Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını azalttığını ifade ederek, “Türkiye enerjide kendi ayakları üzerinde duran, tam bağımsız bir ülke olacak. Elde ettiğimiz kazanımları inşallah Aile ve Gençlik Bankası ve buradaki fonlar yoluyla siz kadınlarımız ve gençlerimizle buluşturacağız.” dedi.

Bakan Bayraktar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle İstanbul Gaziosmanpaşa’da parti mensuplarıyla bir araya geldi. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. 

“81 ile doğal gazı taşıdık”

Bakan Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 81 ile doğal gaz hedefi vizyonuyla Türkiye’nin her noktasına doğal gaz taşıdıklarını ifade ederek “2002 yılında sadece 5 şehirde doğal gaz kullanırken bugün Türkiye’de 81 ilde ve 860 yerleşim yerinde doğal gaz kullanılıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Türkiye'nin her yerine biz doğal gazı götürme hedefini ortaya koyduk.” dedi.

“Cumhurbaşkanımız dünyadaki tüm mazlumların yanında”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınları önceleyen önemli hedefler ortaya koyduğunu belirten Bakan Bayraktar, “1994 yılında belediyede ve daha sonra da Türkiye'nin yönetimine adeta damga vurdu. Bir dünya lideri olarak sadece Türkiye'deki kadınlarımızın değil, dünyadaki mazlum, mağdur bütün kadınların yanında olduğunu da her daim ifade etti. Her daim sizlere destek olan sizleri çok seven, sizleri çok inanan Türkiye'nin gücü, kadınının gücüdür diyen bir Cumhurbaşkanımız var.” diye konuştu.

“1,5 milyon haneye yetecek gaz kadar üretiyoruz”

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji bağımsızlığı için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, “Türkiye Karadeniz'de, Sakarya'da çok büyük bir gaz keşfetti. Bize dediler ki, 'siz gaz arayamazsınız. Arasanız da bulamazsınız. Arayıp bulunca da bunu üretemezsiniz' dediler. Çünkü çok zor bir işin altına girdik. 2023 yılında bu gazı üretmeye başladık. Bugün Sakarya Gaz sahasından 1,5 milyon haneye yetecek kadar gazı üretiyoruz. İnşallah bütün hane halkımıza yetecek kadar doğal gazı sizlere getireceğiz.” dedi.

“Türkiye daha güzel yarınlara ulaşacak”

Enerji alanında yapılan keşiflerle Türkiye’yi daha aydınlık bir geleceğin beklediğini söyleyen Bayraktar, “Türkiye dışa bağımlılığını azaltmış, enerjide kendi ayakları üzerinde duran, tam bağımsız bir ülke olacak. Elde ettiğimiz kazanımları inşallah Aile ve Gençlik Bankası ve buradaki fonlar yoluyla da sizlere, siz kadınlarımıza ve gençlerimizle buluşturacağız. Bu sayede Türkiye daha güçlü olacak. Türkiye daha müreffeh olacak ve Türkiye daha güzel yarınlara inşallah ulaşacak.” diye konuştu. 

“Murat Kurum, kaybedilen 5 yılı geri kazandıracak”

Türkiye'nin ilerlemesine, gelişmesine engel olmak isteyen birçok odakla mücadele edildiğini ifade eden Bakan Bayraktar, “Bizim en büyük özelliğimiz çalışkanlığımız. İnşallah şimdi İstanbul'da da 31 Mart'ta çalışkan, tek derdi İstanbul olan, İstanbul'daki işini kısmi iş, yarı zamanlı iş olarak görmeyen, tam zamanlı 7/24 buraya kendisini adamış, bir başkanımız olacak. Murat Kurum Bey inşallah İstanbul'da sizlerin desteğiyle, İstanbul halkına o kaybedilmiş 5 yılı geri kazandıracak.” şeklinde konuştu.

 



Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024