ANTEPFISTIĞI ESKİŞEHİR’DE YAYGINLAŞIYOR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

ANTEPFISTIĞI ESKİŞEHİR’DE YAYGINLAŞIYOR

ANTEPFISTIĞI ESKİŞEHİR’DE YAYGINLAŞIYOR
Yayınlama: 21 Haziran 2022 Salı
A+
A-

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yapmış olduğu proje ile Mihalgazi ilçemizde yetiştiricilik denemelerine başlanan ve başarılı sonuçlar elde edilen Antep Fıstığı Yetiştiriciliği ilçemizde her yıl daha da yaygınlaşıyor.

Mihalgazi ilçesinde menengiç ağaçlarının antepfıstığı olarak aşılanması çalışmaları kapsamında 20.06.2022 tarihinde Mihalgazi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Gürel ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından Dokuzmayıs Mahallesinde uygulamalı aşılama eğitimi ve aşılama çalışması yapılmıştır. İlçede bulunan binlerce menengiç ağacının antepfıstığına dönüştürülmesi için her yıl antepfıstığı ağaçlarının aşılama dönemi olan 15-30 Haziran tarihleri arasında aşılama işlemi sürdürülmektedir.

Yapılan bu çalışmalarla ilçede antepfıstığı üretiminin artırılması, kırsal alanda yaşayan üreticilerimiz için alternatif bir gelir kaynağı sağlamak ve Eskişehir tarımsal üretimine katkı yapmak amaçlanmıştır.

Antepfıstığı üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla yapılan aşılama işlemlerine altyapı koşulları uygun olan Sarıcakaya ve Mihalıççık ilçelerimizde de devam edilecektir

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024