Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4.sondaj gemisinin adını açıkladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4.sondaj gemisinin adını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4.sondaj gemisinin adını açıkladı
Yayınlama: 14 Haziran 2022 Salı
A+
A-

Karadeniz'de yapılan keşfin Türkiye'nin stratejik önemini artırdığı belirten Erdoğan, "Dördüncü sondaj gemimizin adını Abdülhamid Han olarak belirledik" dedi.

Zonguldak'ın Filyos Limanı'nda Karadeniz gazı için denize ilk boru indirildi.

Düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Kendi sondaj filosuna sahip sayılı ülkelerden olduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4. sondaj gemisinin adını da açıkladı:

"4.sondaj gemimizin adı: Abdülhamid Han"

"Bölgemizde yaşanan son gelişmeler, Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı keşfin stratejik önemini artırmıştır. Kendi sondaj filosuna sahip sayılı ülkelerdeniz.

Şimdiye kadar 3 adet sondaj gemisi ile iki adet sismik araştırma gemisini envanterimize kattık. Sondaj gemisini 4'e çıkardık. Mevcutla yetinmiyoruz. Yeni gemilerle filomuzun gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Bu dördüncü gemimizle filomuzu çok çok güçlü hale getirdik.

Dördüncü sondaj gemimizin adının Abdülhamid Han olmasına karar verdik. Mersin Taşucu'nda teknik hazırlıkları yapılıyor. Doğu Akdeniz'de de mevcudiyetimizi hissettiriyoruz. Kıbrıs Türkleri'nin hakkını her alanda savunuyoruz."

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024