LİDER ÇOCUKLARLA TARIM KAMPI - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

LİDER ÇOCUKLARLA TARIM KAMPI

LİDER ÇOCUKLARLA TARIM KAMPI
Yayınlama: 7 Haziran 2022 Salı
A+
A-

“Hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk” ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla 2014 yılından bu yana Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda ilkokul 4. sınıf öğrencilerine “Lider Çocuk Tarım Kampı” gerçekleştirilmektedir.

Birleşmiş Milletlerin 2022 yılını “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği” yılı olarak belirlemesi sebebiyle Bakanlığımız da bu yıl ki kamp temasının bu konuda uygulanması talimatını vermiştir. Lider Tarım Çocuk Kampı 31 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Tepebaşı İlçesi Reşat Benli İlkokulu 4/A sınıfından 31 öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

3 günlük planladığımız kampın ilk gününde İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelince öğrencilere su ürünleri ve balıkçılık konulu genel eğitim verildi. Eğitimde su ürünlerinin tanımı ve önemi, Ülkemiz deniz ve içsularında yaşayan balık türleri, İlimiz içsularında yaşayan ve yetiştiriciliği yapılan balık türleri, su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği, amatör ve ticari balıkçılık ilke ve kuralları, balık tüketiminin faydaları ve balık neslinin devamı için üzerimize düşen görevler hakkında bilgilendirme yapıldı. İlimizde faaliyette bulunan bir su ürünleri perakende satış işletmesine gezi düzenlenerek işletmede satılan balık türleri tanıtıldı. Taze balık kriterleri, yasal avlanabilir asgari boy limitleri, zaman ve tür yasakları konularında bilgilendirme yapıldı.

Kampın ikinci gününde ilimiz Tepebaşı İlçesi sınırlarında bulunan Musaözü Göleti’nde öğrencilere amatör balıkçılık ilkeleri hakkında uygulamalı eğitim verildi. Eğitimde çocuklara amatör balıkçılık kuralları, olta kurulumu, suya olta atımı, balıkçı çadırı kurulumu anlatıldı. Tekneden suya ağ atımı ve ağ çekme işlemi gösterildi. Öğrencilerin suya olta atma etkinliği gerçekleştirildi.  Etkinliklere katılan İl müdürümüz Ender Muhammed GÜMÜŞ tarafından öğrencilerimize katılım belgeleri verildi. Kampın ikinci günü müzik ve şarkılar eşliğinde kesilen pasta ile sona erdi.

Kampın üçüncü gününde İlimiz Çifteler İlçesinde faaliyette bulunan Çift-al Alabalık Yetiştiricilik Tesisi ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Çifteler Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama İstasyonu Mersin Balığı ve Alabalık Üretim Tesislerine gezi düzenlendi. Tesislerde karada su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetleri anlatıldı. Yetiştiriciliği yapılan alabalık, sazan ve mersin balığı hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerle balıklara yem atma etkinliğinden sonra öğrencilere balık ekmek ikram edilmesiyle program sona erdi.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024