TURASAŞ’ TA ÜRETİLEN 40’INCI SGGMRS VAGONU TESLİM ALINDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TURASAŞ’ TA ÜRETİLEN 40’INCI SGGMRS VAGONU TESLİM ALINDI

TURASAŞ’ TA ÜRETİLEN 40’INCI SGGMRS VAGONU TESLİM ALINDI
Yayınlama: 30 Nisan 2022 Cumartesi
A+
A-

Törende konuşan TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük Son 20 yılda demiryollarına önemli miktarda yatırım yapıldığının ve bu yatırımların sonucunda hem yolcu hem de yük taşımacılığında sürekli rekorlar kırıldığını söyledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’ nun açıklamalarında demiryoluna yapılan yatırımların karayolunu geçtiğini söyleyen Pezük “Sayın Bakanımızın açıkladığı Ulaştırma Master planının yolundan gidiyoruz. Bu planlama doğrultusunda araç filomuza katacağımız ilk partisini bugün teslim aldığımız bu 40 vagon taşımalarımızın artmasına katkı sağlayacak, filomuza güç katacak. İleride teslim alacağımız 60 vagonla beraber toplam 100 vagon, konteyner taşıma vagonlarına olan talebi karşılamamıza olanak sağlayacak. Ayrıca tamamı yerli tasarım, yerli üretim olan bu vagonları yollarda yük altında görmek bize ayrı bir gurur verecek. TÜRASAŞ sektörümüz için her zaman çözüm ortağı olmuştur, bugüne kadar başarıyla yürüttüğümüz işbirliğimizi artırarak devam ettireceğiz. Bu araçlar için emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, ramazan bayramlarını şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

TÜRASAŞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar ise Türk Demiryollarının 166 yıllık köklü bir geçmişinin olduğunu, farklı isimlerle bu sektör için ter döken fabrikaların TÜRASAŞ olarak aynı çatı altında birleştirilmesiyle güç birliği sağlandığını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sektör için üretim yapacaklarını aktardı. Genel Müdür Yazar sözlerine şöyle devam etti “TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğüne teslim ettiğimiz konteyner vagonları Türkiye’ nin yükünü taşıyacak. Bu vagonlarımızı tamamen yerli ve milli imkanlarla üretmemiz bizler için ayrı bir övünç kaynağı. Demiryolu sanayisinin gelişmesi için, rayların üzerinde daha fazla yerli ve milli üretim araç görebilmemiz için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Vagonlarımızın yolları açık olsun, ülkemize, halkımıza bolluk ve bereket taşısın.”

TÜRASAŞ’ ta üretilerek yola çıkan Sgrms tipi vagonlar 2 adet 45’lik konteyner taşıma kapasitesine sahip ve özellikle Avrupa’ da çok beğenilen yük vagonlarından. Darası hafifletilmiş ve sağlamlaştırılmış olarak üretilen vagonlar 25.700 Kg daraya ve 109.300 Kg taşıma kapasitesine sahip.

 

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024