HİÇBİR İŞ YAPMADAN PROJELERİMİZE ‘ÇÖKMEK’ İSTEYENLER VAR - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

HİÇBİR İŞ YAPMADAN PROJELERİMİZE ‘ÇÖKMEK’ İSTEYENLER VAR

HİÇBİR İŞ YAPMADAN PROJELERİMİZE ‘ÇÖKMEK’ İSTEYENLER VAR
Yayınlama: 10 Kasım 2021 Çarşamba
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin ulaştırmanın bütün modlarında dünyaya kendisini hissettirdiğini kaydetti ve bundan sonra da liderliğini ilan edeceğini vurguladı. “Biz 7/24 çalışırken, karşımızda hiçbir iş yapmadan projelerimize ‘çökmek’ isteyenler var” diyen Karaismailoğlu, onlara müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Polatlı İlçe Başkanlığında partililer ile bir araya geldi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yatırımları hakkında bilgi veren Karaismailoğlu, 19 yıl öncesinde Türkiye genelinde özellikle karayolu ağının son derece yetersiz, güvensiz ve konforu olmayan sadece 6 bin kilometrelik bir bölünmüş yol olduğunu söyledi.

“Bu eksikliği kısa sürede gidermemiz gerekiyordu” diyen Karaismailoğlu, hem genel bütçe imkanları hem farklı finans modelleri ile Türkiye’de çok kısa sürede, yani 19 yılda, 28 bin 400 kilometrenin üzerinde bölünmüş yol ağını hizmete açtıklarını belirtti.

Bu rakamın her hafta değiştiğini anlatan Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir tarafında çok ciddi çalışmaların ve çok büyük bir özveri olduğunun altını çizdi. 2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde sadece 50 kilometre tünel olduğunu kaydeden Karaismailoğlu, şu anda 630 kilometre tünel olduğunu ifade etti. 200 kilometre tünelin de inşaatın devam ettiğini vurgu yapan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Yine aynı şekilde demiryolları da son 50 yıldır tamamen bakımsız bırakılmış. Var olanlar bile elden çıkarılmış bir demiryolu ağını 12 bin 800 kilometreye çıkartarak, demiryollarımızın tamamını yeniledik. Ülkemizi hızlı trenle tanıştırdık. Hızlı trende Avrupa’nın altıncısı, dünyanın sekizincisi konumuna geldik. Demiryollarında çok büyük yatırım var. Biz bugüne kadar karayolları ağırlıklı bir ulaştırma ve altyapı planlaması yapmıştık. Karayolu altyapımız belli bir seviyeye geldi. Bundan sonra artık demiryolu ağırlıklı bir yatırım yapıyoruz. Bildiğiniz gibi havayolunda yine destan yazdık. 26 olan havalimanı sayımızı 56’ya çıkardık. Yıllık 210 milyon yolcuya ulaştık. İstanbul Havalimanı’nı dünyanın transit merkezine dönüştürdük. Ekonomik değeri sıfır olan 170 milyon metrekarelik bir alanı, devletin kasasından bir kuruş çıkmadan, 10 milyar euroluk bir yatırım yaptırdık. Üzerinde 200 bin kişinin istihdam edildiği bir alanı ülkemize kazandırdık.”

DOST ÜLKELERE TECRÜBELERİMİZİ ANLATIYORUZ

Yavuz Sultan Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü’nü de aynı şekilde yaptıklarını ifade eden Karaismailoğlu, 18 Mart 2022’de yani Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale otoyolunu hizmete açacaklarını söyledi. Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte 1915 Çanakkale Köprüsü’nü ziyaret edeceklerini belirten Karaismailoğlu, “Bu projeleri, vatandaşlarımız kadar, gelişmekte olan bütün ülkeler de takip ediyorlar. Bütün ülkeler, 19 yıllık bu destansı mücadelenin nasıl yapıldığını öğrenmek, bizim bilgi, beceri ve tecrübelerimizden faydalanmak için sürekli bizimle iletişim halindeler. Biz de bu dost kardeş ülkelere bu tecrübelerimizi, bilgi birikimlerimizi anlatıyoruz” dedi.

AK Parti öncesinde altyapı yatırımlarının yabancı mühendislerin eline kaldığının altını çizen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Bolu Tüneli Projesi’ni örnek verdi. Bolu Dağı inşaatının 10 yıl geciktiğini anımsatan Karaismailoğlu, AK Parti iktidara geldiğinde tünelin sadece yüzde 30’unun bitirildiğini söyledi. Yapılan büyük yatırımlarla Türkiye’nin artık mühendislik ve proje ihraç ettiğini kaydeden Karaismailoğlu, bölgede lider, dünyada söz sahibi bir ülke konumuna gelindiğini dile getirdi. Ulaştırma ve altyapı yatırımlarını akarsuya benzeten Karaismailoğlu, “Bir bölgeye, güvenli, kolay ve hızlı ulaşabilirseniz o bölgenin istihdamı, üretimi, ticareti, turizmi daha hızlı canlanır. Biz de yaptığımız projelerde, o bölgedeki hareketliliği çok hızlı bir şekilde hissedebiliyoruz” dedi.

2023’Ü GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE KARŞILAYACAĞIZ

“Anavatanımız, mavi vatanımız, uzay vatanımız da bizim vatanımız” diyen Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, uyduları da peşpeşe fırlattıklarını aktardı. Önümüzdeki günlerde TÜRKSAT 5B uydusunu da fırlatma hazırlıklarını yaptıklarını anlatan Karaismailoğlu, TÜRKSAT 6A uydusunu da 2022 sonu itibariyle fırlatacaklarını söyledi. TÜRKSAT 6A uydusunun fırlatılmasıyla Türkiye’nin uzayda yerli ve milli uydusuyla temsil edilen ilk 10 ülke arasına gireceğini ifade etti. “Ulaştırmanın bütün modlarında Türkiye artık dünyaya kendisini hissettirdi. Bundan sonrada liderliğini ilan edecektir” diyen Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Teşkilatlar, bizim can damarımız, kılcal damarlarımız. Sizlerde her haneye bunları aktaracaksınız ve 2023’ü güçlü bir şekilde karşılayacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalarımız artarak devam edecek.  Biz 7/24 çalışırken, karşımızda hiçbir iş yapmadan projelerimize çökmek isteyenler var. Onlara da müsaade etmeyeceğiz. Bu projelerimizi bizim yaptığımızı anlatacağız. Çünkü biz Ankara’yı İstanbul’u, İzmir’i birilerinin kaderine, keyfine terk edemeyiz. Çünkü buradaki vatandaşlarımızın da hükümetleri, Cumhurbaşkanı var.”    

Daha sonra esnaf ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Polatlı Belediyesi’ni de ziyaret etti. Ardından Ankara’nın Sincan ilçesine geçen Karaismailoğlu, esnafla sohbet etti. Sincan Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret eden Karaismailoğlu, yatırımlar hakkında bilgi aldı.

'

Gönderen: journal



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024