TARNET ile AselsanNet arasında iş birliği protokolü imzalandı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TARNET ile AselsanNet arasında iş birliği protokolü imzalandı

TARNET ile AselsanNet arasında iş birliği protokolü imzalandı
Yayınlama: 13 Ekim 2021 Çarşamba
A+
A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji şirketi TARNET ile AselsanNet, iki şirketin geliştirdiği ürün ve teknolojilerin veriminin yükseltilmesi ve uluslararası pazarlara kolay erişebilmesi amacıyla iş birliği yaptı.

Türk tarımının öncü kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri, gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve ülke çiftçisine yenilikçi çözümler sunmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Tarım Kredi Kooperatifleri teknoloji şirketi TARNET, yaptığı iş birliği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

AselsanNet ile iş birliği protokolü imzalayan TARNET’in geliştirdiği teknoloji ve ürünler, her iki kurumun sahip olduğu tecrübe ve birikim sayesinde daha verimli hale getirilerek uluslararası pazarlara taşınacak.

İmzalanan iş birliği protokolü kapsamında ilk fazda, TARNET’in geliştirdiği Otomatik Dümenleme Sistemi için AselsanNET ve TARNET, Ar-Ge faaliyetleri ile ürünün saha testleri ve ticari süreçlerini birlikte yürütecek. Aynı zamanda TARNET’e ait Tarpet Akaryakıt Otomasyon Sistemi ve AselsanNet’in geliştirdiği Kamera Güvenlik Sistemleri ile faaliyetlerine başlayacak iş birliği platformu, gelecek fazlarda kamu yararına yapılacak projelere yönelik ortak çalışmalar yürütecek.

Protokol Milli Teknoloji Hamlesine güç katacak

Son yıllarda başta ZİHA ve Yerli Akıllı Traktör Sistemi gibi projelerle dikkat çeken TARNET’in sürdürülebilir üretim yanında verim ve karlılığı arttırmak için çalıştığını kaydeden TARNET Genel Müdürü Huzeyfe Yılmaz, "Alanında lider, ülkemizin iki güzide kurumunun bir araya gelerek, teknoloji ve bilişimin enerjisiyle Milli Teknoloji Hamlesi'ne güç vermeleri, istihdam oluşturmaları, ihracat yapmaları ve gerek tarımda gerekse muadil güncel katma değerli sektörlerde üretim ve Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmeleri hedefini çok değerli buluyorum." dedi.

Şirket olarak ASELSAN’ın desteğiyle bugünlere geldiklerini belirten AselsanNet Genel Müdürü İsmail Karahanise şunları kaydetti:

"Operasyonel faaliyetlerde edindiğimiz bu tecrübeyi farklı alanlarda kullanarak ülkemize katma değerli işler oluşturmayı hedefliyoruz. Bunların başında da tarım geliyor. Bu alanı verimli bir toprağa benzetiyorum. Bu iş birliği vesilesiyle doğru yatırımları toprağı ekersek hasadını nesillerin alacağı işler ortaya çıkartabiliriz."

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024