TÜRKİYE VE SUDAN DEMİRYOLLARINDA İŞ BİRLİĞİ - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

TÜRKİYE VE SUDAN DEMİRYOLLARINDA İŞ BİRLİĞİ

TÜRKİYE VE SUDAN DEMİRYOLLARINDA İŞ BİRLİĞİ
Yayınlama: 5 Ekim 2021 Salı
A+
A-

Sudan’ın Türkiye Büyükelçisi Adil İbrahim Mustafa ve Sudan Demiryolları Kuruluşu (SRC) Genel Müdürü Waleed Mahmoud,  Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD)  Genel Müdürü Metin Akbaş’ı ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişinin olduğu ziyarette iki ülke arasında iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat zaptı imzalandı.

Ziyaret çerçevesinde, köklü ve dostane ilişkilere sahip olduğumuz Sudan ile Türkiye arasında demiryolu alanında iyi olan ilişkilerin daha da ileriye taşınması, tecrübe ve teknoloji paylaşımı konuları gündeme geldi.

Büyükelçi Adil İbrahim Mustafa, Türkiye’nin demiryolu alanında ortaya koyduğu gelişmeleri, demiryoluna yapılan yatırımları mutlulukla takip ettiklerini ifade etti. SRC Genel Müdürü Mahmoud, Sudan’ın Afrika kıtasının en uzun ikinci şebekesine sahip olmasına rağmen iyileştirmeye ve yeni demiryolu yapımına ihtiyaç duyduğu ve bu çerçevede TCDD’nin tecrübe ve bilgi birikiminden faydalanmayı arzuladıklarını vurguladı.

TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, TCDD olarak demiryolu alanında 165 yıllık bir tecrübeye ve bu çerçevede iyi bir teknolojiye sahip olduğumuzu, edindiğimiz tecrübe ve teknolojiyi Sudan gibi dost ve kardeş ülkelere sunma konusunda her zaman açık olduklarını dile getirdi.

Toplantı sonunda “Sudan Demiryolları Kuruluşu (SRC) ile TCDD arasında Demiryolu Sektöründe İşbirliğini Geliştirmeye yönelik bir Mutabakat Zaptı” imzalandı.

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024