Velilere Kötü Haber: Servisçiler Zam İstiyor - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

Velilere Kötü Haber: Servisçiler Zam İstiyor

Velilere Kötü Haber: Servisçiler Zam İstiyor
Yayınlama: 20 Ağustos 2021 Cuma
A+
A-

Servisçi esnafının giderlerinin çok fazla olduğunu ifade edilen açıklamada, “Servisçiler olarak giderlerimiz çok fazla. Bir buçuk senedir yakıta, sigortaya, kaskoya, ÖTV’ye gelen zamlar var. Bu zamları baz alarak yüzde 20 zam istedik” denildi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne Servisçiler Odası olarak zam talebinde bulunduklarını ifade eden Servis İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, “UKOME’de bizim zam talebimiz görüşüldü. Bir hafta sonra bize haber vereceklerini söylediler. Zam talebimiz de yüzde 20’dir. Her sene belediyemizle zam konusunu pazarlık usulüyle görüşüyoruz. Belediyemizle bir noktada anlaşırız diye düşünüyoruz. Yüzde 20 zam talebimizi kabul etmezse ikili ilişkilerle bunu bir yerlere getiririz” dedi.

“SERVİSÇİLER FABRİKALARA YÖNELDİ”

Servisçi esnafının okullara hazır olduğunu kaydeden Yüceer, “Çünkü servisçiler okul servisi yapamadı. Dolayısıyla çocuklarımız gibi servisçilerimiz de okulların açılmasını büyük bir özlemle bekliyor. Eskişehir’de 750 adet okul servis yapan esnafımız var. Bunların yüzde 80’i bir buçuk senedir mağdur. Bir buçuk senedir çalışamadılar. Geri kalan yüzde 30’lik kısmı fabrikaya yöneldi. Fabrika servisi yapıyorlar şu an da. Geçen sene 0,3 km. rehber personelle birlikte yaklaşık 250 liraya geliyordu. Bu sene istediğimiz zam yüzde 20. Bu sene bu rakam ortalama 300 lira olur. Seneye vurduğumuz zaman 9 ay çalışıyoruz. Senede 2700 liralara denk gelir” diye konuştu.

“KAPANMA BİZİ İFLASA SÜRÜKLER”

Yüceer, sözlerine şöyle devam etti:“Biz devlet okullarında ücreti aylık alıyoruz. Veliler kullanmadığı sürecin ücretini zaten ödemediler. Geçen sene okullar yaklaşık bir ay açık kaldı. Veliler bir ay servis ücreti ödedi. Kullandıkları kadarıyla parasını ödediler. Servisçiler olarak giderlerimiz çok fazla. Bir buçuk senedir yakıta, sigortaya, kaskoya, ÖTV’ye gelen zamlar var. Bu zamları baz alarak yüzde 20 zam istedik. Bir daha kapanmayı kesinlikle istemiyoruz. Bir buçuk yıldır mağdur olan bir esnaf grubu var. Bir buçuk yıldır borcu borçla ödeyen bir esnafımız var. Bir daha kapanma olursa bu bizi kesinlikle iflasa sürükler” diye belirtti.

istikbalgazetesi.com

 

'

Gönderen: esgundem



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024