2020 Yılı Buzağı Desteklemesi 2. Dönem Başvuruları Başladı - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

2020 Yılı Buzağı Desteklemesi 2. Dönem Başvuruları Başladı

2020 Yılı Buzağı Desteklemesi 2. Dönem Başvuruları Başladı
Yayınlama: 6 Nisan 2021 Salı
A+
A-

4 Aralık 2020 tarih ve 31324 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği hükümlerine göre yapılacak buzağı desteklemesi 2. Dönem başvuruları 1 Nisan 2021 – 15 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. İlk dönem başvuruları 31 Aralık 2020 tarihinde bitmiş olup bu dönemde başvuru yapan yetiştiricilerin 2. Dönemde yeniden başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Bir yetiştirici/üretici örgütüne (kooperatif, süt üreticileri birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği) üye olan yetiştiriciler, dilekçe ile üyesi bulundukları yetiştirici/üretici örgütüne başvuru yapmak zorundadır. Birden fazla örgüte üyeliği bulunan  yetiştiriciler ise, desteği hangi yetiştirici/üretici örgütü üzerinden almak istiyorlarsa almak istedikleri örgüt üzerinden başvuruda bulunacaklardır. Soy kütüğüne kayıtlı yetiştiriciler de yine üyesi bulundukları damızlık sığır yetiştiricileri il birlikleri üzerinden başvuruda bulunacaklardır.

Herhangi bir örgüte üye olmayan yetiştiriciler ise bağlı bulundukları İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerdir.

Desteklemeden faydalanılabilmesi için buzağıların doğduğu işletme üzerinden TÜRKVET' e ve E-ıslaha kaydedilmiş, doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış, programlı aşıların (dişilerde brusella ve şap, erkeklerde şap) yapılmış ve Veteriner Bilgi Sistemine kaydedilmiş olması şartlarını sağlamaları gerekmektedir.

Birinci dönemde başvuruda bulunan yetiştiricilerin 2020 yılı 9. Ayına kadar doğan buzağılarının desteklemesi yapılmış olup ikinci dönemde 9. Aydan 2020 yılı sonuna kadar doğmuş olan buzağılarının desteklemesi yapılacaktır.

Birinci dönemde başvuruda bulunduğu halde eksiklikleri nedeniyle desteklemeden yararlanamayanlar ile ilk dönemde başvuruda bulunmayan yetiştiriciler;  bu dönemde gerekli şartları yerine getirmeleri halinde 2020 yılında doğan tüm buzağıları için desteklemeden yararlandırılacaklardır.

Tüm yetiştiricilerimize önemle duyurulur.

'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024