YILLIK 1 MİLYON KİŞİNİN DOĞRUDAN VE DOLAYLI İSTİHDAMINA KATKI YAPILDI - Eskişehir Haber

Eskişehir Ekonomi

YILLIK 1 MİLYON KİŞİNİN DOĞRUDAN VE DOLAYLI İSTİHDAMINA KATKI YAPILDI

YILLIK 1 MİLYON KİŞİNİN DOĞRUDAN VE DOLAYLI İSTİHDAMINA KATKI YAPILDI
Yayınlama: 3 Nisan 2021 Cumartesi
A+
A-

Bursa Sanayi ve Ticaret Odasını ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu, “2003-2020 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı alanlarında yapılan yatırımların geri dönüşlerini çoktan almaya başladık” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı alanlarında yapılan yatırımların geri dönüşünün çoktan alınmaya başlandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “2003-2020 yılları arasında yapılan yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya toplam 395 milyar dolar ve üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi oldu. Yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik dolaylı ve doğrudan istihdam gerçekleşmesine katkı yapıldı” dedi.
Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak için Bursa’ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bursa Sanayi ve Ticaret Odasını da ziyaret etti. Pandemi koşulları ve yaşanan olumsuzluklara rağmen, 2020 yılında ihracat hedeflerine ulaşıldığının altını çizen Bakan Karaismailoğlu, Ocak 2021 itibariyle yıllık sanayi üretiminin yüzde 11,4 oranında arttığını bildirdi
-“Pandemiye rağmen 2020 yılında ihracat hedeflerine ulaşıldı”
Hükümetin; sağlıktan, eğitime; tarımdan sanayiye; savunmadan, ulaştırmaya hemen her alanda 19 yıldır çok büyük bir emek verildiğini belirten Karaismailoğlu, ekonomide katma değerli dev projelerin hayata geçirildiğini dile getirdi. Karaismailoğlu ayrıca Ulaştırma ve haberleşme altyapısının çağa uygun hale getirilmesi ve özellikle ekonomiye dayanak olacak bir klasmana erişebilmesi için 1 trilyon lirayı aşkın yatırım yaptıklarını söyledi. 
- “Yatırımların geri dönüşünü almaya başladık”
2021 yılı bütçesi içinde Ulaştırma ve Altyapı yatırımlarının yüzde 31’lik bir orana sahip olduğunu, yapılan ve devam eden projelerle birlikte yatırımların toplam 1 trilyon 555 milyar TL’ye ulaşacağını aktaran Bakan Karaismailoğlu, “Ancak biz bu yatırımların geri dönüşünü çoktan almaya başladık. 2003-2020 yılları arasında bu yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya toplam 395 milyar dolar ve üretime 837,7 milyar dolarlık etkisi oldu. Yıllık ortalama 1 milyon 20 bin kişilik dolaylı ve doğrudan istihdam gerçekleşmesine katkı yapıldı” dedi. Karaismailoğlu, Bakanlığın 2003-2020 yılları arasında devlet bütçesi ve Kamu Özel İşbirliği’yle yaptığı yatırımların toplam tutarının da 169 milyar dolar olarak kayıtlara geçtiğini kaydetti. 
-“TÜRKSAT 6A’nın entegrasyon ve test çalışmalarını tamamen milli imkanlarla yürütüyoruz”
2020 yılı mega yat sipariş defterinde yer alan proje sayısı bakımından ülkemiz Dünya 3.’südür.  Gemi geri dönüşüm alanında da ülkemiz Avrupa lideri ve Dünya 4.’südür.  Önümüzdeki dönemde de daha çevreci, daha rekabetçi, yerli ve millilik oranı daha yüksek bir gemi inşa ve yan sanayi geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz. 
Karaismailoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: 
“Bilişim teknolojilerinde çığır açacak 5G’ye hızlı bir şekilde geçmemiz çok önemli. Tüm bilişim, iletişim ve haberleşme alanındaki büyük yatırımlarda olduğu gibi 5G’de de yerli sanayicimizin süreçlere aktif olarak katılımını sağlıyoruz.  Yerli ve milli imkanlarla bu geçişi sağlamak istiyoruz. Diğer yandan, TÜRKSAT 6A’nın entegrasyon ve test çalışmalarını tamamen milli imkanlarla yürütüyoruz.”
- “Bursa’da devam eden 15 ayrı karayolu projesinin maliyeti 1 milyar 263 milyon TL”
Bursa’da halen devam eden yaklaşık 300 kilometrelik 15 ayrı karayolu projesinin toplam maliyetinin 1 milyar 263 milyon liranın üzerinde olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, şöyle konuştu:
“1953 yılında çıkarılan bir yasayla Bursa-Mudanya hattının kapatılmasından sonra trene hasret kalan Bursa’yı yeniden demir yollarına bağlıyoruz. Şimdi, Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz.106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında iki kesim halinde yapım çalışmaları devam ediyor.”
'

Gönderen: haberler



Bir Yorum Yazın
Bu habere yorumlar
Copyright © 2024